3 prachtige voorbeelden van hoe je je jackpot geld goed kan investeren voor de maatschappij

Als je een grote geldprijs wint dan kun je dit uitgeven aan dure auto’s, vakanties, of andere luxe. Toch kiezen sommige er gelukkig ook voor om dit geld te investeren in goede doelen of aan de maatschappij. Onderstaand enkele prachtige voorbeeld hoe hun geldprijs erg goed besteed werd.

Jackpot-winnaars investeren in hun eigen stad

Pearlie Mae Smith voedde haar zeven kinderen op met het besef hoe belangrijk het is om iets terug te geven aan hun gemeenschap. De kinderen groeiden op met vrijwilligerswerk in gaarkeukens en werkten in gemeenschapstuinen.

Dus toen de familie won een 429 miljoen dollar Powerball jackpot, het was duidelijk voor hen dat ze wilden hun meevaller te gebruiken om het leven van mensen om hen heen die niet zo gelukkig te verbeteren.

De familie heeft de Smith Family Foundation opgericht om organisaties te financieren die zich inzetten voor een beter leven voor de mensen in hun woonplaats Trenton, New Jersey. Tot de prioriteiten van de stichting behoren onderwijs, buurtontwikkeling en steun aan jongeren en gezinnen in de regio Trenton.

Leraar gebruikt Jackpot-geld om kinderen vreugde te brengen

Een Amerikaanse leraar werkte op een middelbare school voordat hij de loterij won. Hij vond het vaak jammer dat kinderen tegenwoordig niet meer opgroeien met de activiteiten die hij zelf als kind leuk vond: op kamp gaan, zwemmen, sporten en de natuur verkennen.

Dus toen hij de jackpot van $111 miljoen won, besloot Robins het geld te gebruiken om zijn eigen kamp op te richten om kinderen plezier te brengen.

Hij stichtte Kamp Winnegator op dat hij kocht met zijn loterijgeld, en het werkte gedurende meer dan tien jaar. Het bood kinderen een goedkope plaats om naartoe te gaan in de zomer waar ze konden paardrijden, knutselen, zwemmen en spelen op het meer. Het beste van alles was dat de kinderen de kans kregen om zich los te koppelen van videospelletjes en mobiele telefoons en in contact te komen met de natuur en hun echte vrienden.

Florida Loterij geeft geld aan minder bedeelden

Een Amerikaanse won 52 miljoen dollar in de Staatsloterij van Florida – wat op dat moment de grootste individuele loterijjackpot ooit gewonnen was. Ze bracht de laatste jaren van haar leven door met het weggeven van dat geld. Ze richtte een liefdadigheidsgroep op om organisaties te helpen die de minderbedeelden helpen.

Ryan had slechts zes jaar om van haar winst te genieten voordat ze aan kanker overleed, maar de Ryan Foundation overleefde haar en bleef subsidies geven aan organisaties die goedkope huisvesting bouwden, kinderen hielpen die operaties nodig hadden die ze zich niet konden veroorloven, en senioren hielp, vooral in haar thuisland Seminole County, Florida.

Plaats een reactie