Amerikaanse vrouw wint een miljoen door haar coronavaccinatie

In de Amerikaanse staat Ohio heeft een vrouw op woensdag 26 mei de loterij gewonnen. Deze jackpot werd gewonnen bij de nieuwe loterij Vax-a-Million, een loterij speciaal voor mensen die een coronavaccin hebben gehaald.

3 miljoen spelers

De loterij is een manier van de Amerikaanse overheid om mensen in het land sneller een coronavaccin te laten nemen. Je kunt alleen met Vax-a-Million meespelen als je gevaccineerd bent tegen COVID-19.

Tijdens de eerste loting speelden er 3 miljoen gevaccineerde inwoners uit Ohio mee met de loterij. Een vrouw uit de buurt van de stad Cincinnati speelde ook mee en dit heeft haar een miljoen dollar opgeleverd. Na deze vrouw zijn er meer nog vier winnaars gekozen en kregen ook vier jonge spelers, waaronder een puber uit de regio Dayton, een volledige studiebeurs uitgekeerd.

Doorslaan succes

Inwoners kans laten maken om geld te winnen als zij zich laten prikken tegen corona blijkt in de smaak te vallen, zo meldt de Republikeinse gouverneur van Ohio Mike DeWine. In Ohio heeft nu al 45 procent van de bevolking zich laten vaccineren, waardoor het een van de staten is met de hoogste dekkingsgraad. Gezondheidsexpert geven aan dat de loterij hier de directe oorzaak van is, anders had dit percentage veel lager gelegen. In andere staten worden vergelijkbare loterijen gehouden. Zo konden inwoners van de stad Memphis in Tennessee een auto winnen als ze aan konden tonen dat ze gevaccineerd waren.

Maar niet alle geluiden omtrent de loterij zijn even positief. Zo zijn er politici aan zowel de Republikeinse als de Democratische kant die het geldverspilling vinden van de staatskas, omdat dit geld beter ingezet had kunnen worden om het virus meer direct te kunnen bestrijden. Maar over het algemeen zijn de reacties over de loterij lovend, waaronder vanuit Het Witte Huis.

Plaats een reactie