In december 2016 keerde de Spaanse El Gordo zijn hoogste jackpot ooit uit. De oudste en grootste loterij ter wereld koos de arme arbeiderswijk Arganzuela in het zuiden van Madrid uit als de gelukkigste plek op aarde.

Op welk lotnummer viel de El Gordo geldprijs?

Op lotnummer 66513 viel een prijs van 4 miljoen euro. Maar van ieder lot worden 160 exemplaren gedrukt. Aan alle winnaars met dit lotnummer wordt de gewonnen prijs van 4 miljoen uitbetaald. Een enorm bedrag. Daar staat wel tegenover dat een lot 200 euro kost, en dat is voor bewoners va neen arme arbeiderswijk natuurlijk enorm veel geld. Velen hadden dan ook flink moeten sparen om een lot te kopen.

Geen hele loten
Veel mensen kopen geen heel lot van 200 euro. Naar schatting speelt 75 tot 80% van alle Spanjaarden mee in El Gordo, maar velen daarvan kopen een deel lot, dat natuurlijk een stuk goedkoper is dan een heel lot van 200 euro. Een tiende lot van 20 euro is bij voorbeeld heel populair. Maar het komt ook voor dat er in teamverband wordt gespeeld. Met familie, de buurt, vrienden in de kroeg of collega’s.


Bron: Spaanseloterij.com

De El Gordo trekking is een spektakel

De Spaanse trekking van de winnende nummers is op zich al een spektakel. In een vier uur durende TV uitzending werden de nummers getrokken die uiteindelijk de winnende combinatie 66513 vormden. De uitzending, waarin kinderen de winnende cijfers voor het publiek zingend bekend maakten, werd door miljoenen mensen gevolgd, allemaal in spanning of ze de grote hoofdprijs zouden winnen.