De finale van Miljoenenjacht verloopt soms even grillig als spannend. De Amsterdamse Kandidate Barbara en haar vriendin Hanka kunnen daarover meepraten. Na de eerste serie koffers waren bijna alle hoge bedragen al verdwenen. Het bod van de bank werd steeds lager en het spel dreigde voor de ongelukkige kandidate in een grote teleurstelling te eindigen. Maar Barbara gaf niet op. Door het hoofd koel te houden en alles of niks te spelen slaagde ze er toch in om met een prachtig bedrag van 132.000 euro naar huis te gaan.

Miljoenen verdwenen als sneeuw voor de zon


In de eerste koffers die Barbara liet openmaken zaten allemaal hoge bedragen. Binnen de kortste keren waren alle miljoenen weg, en ook de koffers met tonnen verdwenen in een rap tempo. Alleen de koffer met 500.000 euro zat nog in het spel. Waar andere kandidaten op zo’n moment besluiten om er ‘dan maar het beste van te maken’ en een teleurstellend bod van de bank te accepteren, koos Barbara ervoor om alles of niets te spelen. En eindelijk was het geluk mét haar. Want ze maakte vervolgens een hele reeks koffers met lage bedragen na elkaar open.

Zenuwslopende momenten

Met nog maar vijf koffers te openen bereikte de spanning een hoogtepunt beleefde de moedige kandidate een aantal zenuwslopende momenten. In het spel waren nog 500.000, 50.000, 25.000, 10.000 euro en 20 cent. Verder spelen was dus echt een groot risico, want de kans dat de koffer met het half miljoen zou worden geopend was 20 procent. Maar Barbara hield het hoofd koel. Ze vond het bod van de bank, 77.000 euro, niet hoog genoeg en bedacht een absurde theorie om een koffer te selecteren.

Stoppen op het juiste moment

Vriendin Hanka is altijd ongelukkig in loterijen. Dat moet maar eens afgelopen zijn, vond Barbara. Daarom besloot ze om koffer 19 te openen, want 19 september is de verjaardag van Hanka. Het geluk op deze wijze te tarten bleek de juiste keuze. Koffer 19 bevatte een bedrag van 20 cent. Het bod van de bank steeg daardoor naar 132.000 euro, en dat was een bod dat wel door Barbara werd geaccepteerd. Dat was maar goed ook, want de volgende koffer die werd geopend bevatte het half miljoen. Barbara is dus precies op het juiste moment gestopt.