Belg wint gigantisch bedrag bij Euromillions

Een gigantische prijzenwinnaar bij Euromillions. Een Belg was de geluksvogel om als enige winnaar in rang 1 te loten. Dat betekent dat hij een gigantisch bedrag van maar liefst 107 miljoen euro heeft gewonnen. Het geld wordt overigens op de rekening van de winnaar gestort. Dat gaat echter niet zomaar. Voor het zover is, staat er de winnaar namelijk nog een hoop gedoe te wachten.

Wat als je wint?

Wanneer je een groot bedrag hebt gewonnen bij deze loterij, is het belangrijk om vervolgens naar een krantenwinkel te gaan met het winnende biljet. Hier valideert men het biljet. Waar er normaal gesproken op het scherm het bedrag verschijnt dat je gewonnen hebt, is dat bij een groot bedrag niet zo. Vanaf 25.000 euro wordt de winst namelijk niet getoond en komen er alleen maar sterretjes in beeld. In het scherm verschijn vervolgens wel een telefoonnummer. Hier dient de winnaar naar toe te bellen. Dat is namelijk het telefoonnummer van het zogeheten Cel Winnaarsbegeleiding. Je wordt door hen vervolgens uitgenodigd op het kantoor in Brussel. Wanneer je hier bent aangekomen, valideert men het biljet nogmaals en kijkt men of het wel degelijk gaat om winst in rang 1.

Daarna ben je nog niet klaar met alles administratief handelen. Je dient namelijk verschillende documenten in te vullen met persoonsgegevens. Er worden ook vragen gesteld over de pers. Jij bepaalt als winnaar namelijk welke details de Nationale Loterij prijs mag geven over jou. Je bent bijvoorbeeld niet verplicht om te zeggen waar je woont of wat je met het geld gaat doen. Daarna kan het feest echter definitief losbarsten. Het indrukwekkende bedrag wordt direct op je rekening gestort en je hoeft er ook nog eens geen belasting over te betalen. In België zijn alle loten namelijk vrij van belasting. Natuurlijk krijg je ook nog een heerlijke fles champagne om de winst te vieren waarna je weer koers kan zetten richting huis. Hoe? Dat bepaal je natuurlijk zelf aangezien je nu meer dan genoeg geld hebt om te reizen hoe je zelf wilt!

Winstkansen?

Natuurlijk gebeurt dit niet iedereen. Maar wat zijn dan eigenlijk de winstkansen in rang 1? Als je de jackpot wil winnen, dien je vijf nummers én twee juiste sterren te hebben op het biljet. De kans hierop bedraagt 1 op 139.838.160. Dat is omgerekend zo’n 1 op 140 miljoen. Overigens is het ook goed mogelijk dat er meerdere winnaars in rang 1 zijn. In dat geval dien je de jackpot te delen. Overigens is de kans dat je überhaupt iets wint stukken groter. Wanneer je namelijk een Euromillons-formulier van 2.5 euro koopt, bedraagt de kans op winst ongeveer 1 op 13.

Wanneer moet je jezelf als winnaar melden?

Niet iedereen reageert direct. Natuurlijk zijn er veel winnaars die dezelfde avond nog naar de Loterij bellen om te laten weten dat ze gewonnen hebben. Het gebeurt echter ook regelmatig dat mensen een paar dagen of zelfs weken wachten voordat ze hun prijs innen. Daar zijn verschillende redenen voor. Sommige mensen hebben het bijvoorbeeld gewoon heel druk en nog geen tijd gehad om het biljet te verzilveren. Anderen vergeten om hun biljet na te kijken en weten zodoende niet eens of ze gewonnen hebben. Niet iedereen is hier namelijk even nauwkeurig in. Gelukkig is het reglement heel duidelijk zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Wanneer je een geldbedrag wint bij een trekking uitslag van de Loterij, dien je jezelf binnen twintig weken te melden. Dit wordt geteld vanaf de datum waarop er getrokken is.

Plaats een reactie