De Nationale Loterij van het Verenigd Koninkrijk heeft in het jaar eindigend op 31 maart 2022 £1,84 miljard opgehaald voor goede doelen, waarmee nipt een nieuw record werd gevestigd. Het totaal, zoals gerapporteerd door de Gambling Commission, was iets meer dan de 1,8 miljard pond die in 2020-21 werd opgehaald.

In het vierde kwartaal van het boekjaar werd 490 miljoen pond ingezameld voor goede doelen, een daling van 3,5% ten opzichte van het vorige kwartaal en van 10,9% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het jaar daarvoor.

De Gambling Commission zei dat de daling van de opgehaalde fondsen tijdens het kwartaal vooral te wijten was aan de lagere verkoop. De Commissie zei dat dit te wijten was aan een lager aantal EuroMillions rolllovers, waardoor de omzet van dat merk daalde met 22,8% tot 425 miljoen pond.

Het nieuws komt kort nadat de Gambling Commission had aangekondigd dat voor de eerste keer een ander bedrijf dan Camelot de Nationale Loterij zou exploiteren.
De toezichthouder heeft Allwyn geselecteerd als winnaar van de aanbesteding voor de vierde Nationale Loterij-licentie, wat betekent dat het bedrijf de loterij vanaf februari 2024 zal overnemen. Camelot heeft echter een rechtszaak aangespannen tegen deze beslissing.