Britse vrouw wint geen cent van haar jackpot vanwege te weinig geld op haar bankrekening

Een jonge vrouw uit het Britse Hertfordshire dacht even multimiljonair geworden te zijn. De getallen waarmee zij al weken meespeelde bij EuroMillions, waren gevallen op een jackpot van omgerekend 210 miljoen euro. Helaas bleek de euforie maar van korte duur, toen bleek dat de jackpot aan haar neus voorbij was gegaan. De reden was omdat er te weinig geld op haar bankrekening stond.

Misgegaan met betalen

De 19-jarige Brit Rachel Kennedy speelde al vijf weken mee met EuroMillions, telkens met dezelfde zeven getallen. Dit waren de getallen 6, 12, 22, 29 en 33, in combinatie met stergetallen 6 en 11. Op de trekking van 26 februari bleken al haar getallen gevallen te zijn voor een jackpot van 182 miljoen Britse pond, een slordige 210 miljoen euro.

Toen de speelster dit zag was ze dolblij en riep haar moeder en vriend bij zich om het goede nieuws mee te delen. Meteen belde Rachel de Nationale Loterij om het geld toe te kunnen eigenen, maar toen bleek dat zij helemaal niet meespeelde. Er bleek iets misgegaan te zijn met haar betaling, waardoor ze was uitgesloten voor deze trekking.

Doorlopende betaling

De jonge vrouw wilde er zeker van zijn geen trekking te hoeven missen en maakte daarom gebruik van de optie om het geld voor haar lot automatisch af te laten schrijven door middel van een doorlopende betaalopdracht. Deze opdracht had ze doorgevoerd via de app van EuroMillions. Hierdoor leek ze niet in de gaten te hebben gehad dat er op het moment van afschrijven niet genoeg geld op haar rekening stond om de contributie te kunnen betalen, waardoor ze niet mee kon doen met de trekking van 26 februari.

Volgens eigen zeggen was Rachel te druk met haar studie aan de universiteit, waardoor ze niet in de gaten had dat er te weinig geld op haar rekening stond. Hierdoor had ze ook niet in de gaten dat ze deze week niet meespeelde. De app waarmee ze meespeelde gaf ook aan dat haar gekozen getallen de winnende combinatie was.

Minder teleurgesteld dan haar vriend

Het voorval bereikte landelijk nieuws, toen Rachels vriend Liam op Twitter deelde wat er was gebeurd. Dit bericht werd opgepikt door Britse media. Rachels vriend vertelt hierin dat zij helemaal in de wolken was toen ze dacht gewonnen te hebben, maar het daarna wel goed opving dat ze buiten de boot viel. Liam daarentegen was er minder rustig over. Hij was zeer gefrustreerd en had het geld in zijn hoofd al uitgegeven.

’Veel succes’

De Nationale Loterij van Groot-Brittannië heeft gereageerd op de situatie. Deze zegt alleen dat ze Rachel en haar vriend ‘veel geluk wensen’ in toekomstige trekkingen. Een woordvoerder voegt eraan toe dat die hoopt dat Rachel in het vervolg wel op tijd voor haar lot kan betalen.

Een schrale troost voor de jonge kansmissers: zelfs als het lot gold, dan had ze ook geen 210 miljoen euro gewonnen. Een speler uit Zwitserland had namelijk precies dezelfde getallen ingevuld, waardoor de jackpot anders verdeeld had moeten worden. Mocht Rachels lot wel geldig zijn geweest, dan had ze een bedrag van 105 miljoen euro gekregen in plaats van 210 miljoen.

Plaats een reactie