Het Wetaskiwin district uit het Canadese Alberta kent sinds kort een nieuw miljonairskoppel. Edward Philpott en Stella Sacrey werden op 28 februari de gelukkige winnaars van 12.5 miljoen dollar, omgerekend zo’n 10,5 miljoen euro bij de Canadese lotto 6.49. Met een grote glimlach op hun gezicht ontvangen ze een flinke cheque. Het koppel heeft inmiddels een aantal mooie plannen met het geld.

Deelnemers van het eerste uur Canadese lotto

Stella Sacrey kocht in februari een ticket van 7 dollar in een tankstation in Pigeon Lake. Het gezegde ‘geduld loont’ geldt zeker in het geval van Stella en haar man Edward. De dame in kwestie was deelnemer van het eerste uur en deed al mee sinds de eerste trekking van 6/49 Lotto. Stella gaf nooit op omdat ze altijd het idee had dat ze een keer een flinke prijs zou winnen Natuurlijk had ze nooit verwacht dat het dit keer raak zijn! Tijdens het wakker worden in de ochtend dronk ze zoals altijd een kop koffie en controleerde ze de ticket nummers. Dit was de afgelopen decennia onderdeel van haar routine, dus niets bijzonders. De ticket nummers waren dat zeker wel. Stella kon haar ogen niet geloven toen bleek dat alle zes hoofdnummers overeenkwamen met die van de trekking!

Ongeloof
In een speciale persconferentie vertelden Stella en Edward hoe hun bijzondere ochtend verliep. Toen Stella de nummers zag was ze vol ongeloof en enthousiasme. Het besef dat ze meer dan 12.5 miljoen dollar had gewonnen drong langzaam door. Met trillende handen maakte ze haar man wakker en gaf ze het ticket. Hij geloofde haar niet meten en controleerde meerdere malen de nummers. Het was toch echt waar!

Mooie plannen
Het miljonairskoppel is van plan om leuke dingen te gaan doen met hun geld. Zo gaan ze binnenkort kijken naar een nieuwe auto en geven ze een mooi geldbedrag aan hun kinderen en familieleden. Ook staat er een vakantie naar een zonnige bestemming op het programma. Het koppel, dat al met pensioen is, denkt aan Californië of Hawaii. Of misschien wordt het toch het iets minder zonnige Ierland. In eerste instantie waren de nieuwe Canadese miljonairs van plan om een nieuwe voorruit voor hun auto te kopen, maar dat is natuurlijk niet meer nodig met een nieuwe bolide voor de deur.

Eerdere winnaars in Alberta
Er hangt iets bijzonders in de lucht in Alberta. Voor Stella en Edward wonnen al zes andere inwoners van de provincie een miljoenenprijs, zo laat de Drank- en Kansspelcommissie van Alberta weten. Twee tickets met een waarde van een miljoen dollar zin gewonnen door inwoners die hun prijs nog moeten claimen. Ze hebben daar een jaar de tijd voor, dus hopelijk schieten ze een beetje op. Wie weet kunnen ze hun ervaringen delen met Stella en Edward!