De beste films over het winnen van miljoenen

Wie droomt er niet van miljoenen te winnen. Dit verhaal is natuurlijk ook verfilmd in diverse verhalen. Onderstaand enkele films waarbij iemand een dikke geldprijs heeft gewonnen.

Het leuke aan een loterij is dat het zijn spelers meeneemt op een reis vol opwinding en anticipatie. Om deze reden zijn casino’s of loterijen ook vaak terug te zien als thema in films. Want wie vindt het nou niet leuk om te kijken naar hoe iemands leven compleet op zijn kop wordt gezet?! Hieronder staan enkele van de beste op loterijen gebaseerde films aller tijden – die de moeite van het kijken waard zijn als je graag de loterij online speelt:

It Could Happen To You
Misschien wel de meest ‘standaard’ film op deze lijst – en een die een Hollywood-favoriet, Nicholas Cage, bevat – maar toch is dit een verbluffende verfilming van een waargebeurd verhaal. Mensen die de loterij online spelen, zullen volop inspiratie putten uit de plot van deze film, omdat deze beschrijft hoe een paar vrienden de jackpot samen winnen. Ze wonnen miljoenen en besluiten om het eerlijk met elkaar te delen. Het is een echt feelgood-avontuur, omdat het laat zien hoe het leven van twee gewone mensen compleet kan veranderen op basis van één beslissing. Als klap op de vuurpijl wordt het paar natuurlijk verliefd op elkaar. Hoe kon het ook anders?

29th Street
In 29th Street volgen we het verhaal Frank Pesce Jr. en zijn ongelofelijk gelukkige leven. Overal waar hij gaat en alles wat hij doet gaat voorspoedig. Dit resulteert dan ook in het feit dat hij de eerste winnaar ooit van de New York State Lottery wordt. De sfeer draait al snel om wanneer zijn vader jaloers wordt op al dit fortuin, wat leidt tot onenigheden en een prachtig acteerwerk. Nogmaals, het is geweldig voor iedereen die graag de loterij speelt online omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal en bewijst dat sommige mensen geluk hebben en veel winnen! Het onderzoekt ook de problemen die sommige mensen kunnen ondervinden wanneer ze grote prijzen winnen en de afgunst die ze van anderen kunnen ervaren. Als zodanig is het een geweldige film voor spelers om te kijken als voorbereiding op wat er nog te verwachten valt mochten zij ooit gigantisch in de prijzen vallen.

If I Had A Million
Hoewel deze film technisch gezien niemand betrekt bij het spelen van de loterij en het uitkiezen van een winnend ticket, geeft het wel een goed inzicht in hoe iemands leven in een ogenblik op zijn kop kan worden gezet. Deze film uit 1932 is een echte klassieker. Het verhaal is gebaseerd op een zakenman die één miljoen dollar uitdeelt aan acht willekeurige mensen. Ze worden geselecteerd via een telefoonboek en in de film zie je hoe elke persoon reageert op de selectie en wat hij doet met zijn of haar ‘winst’. Spelers van de loterij zouden hiervan moeten houden, omdat het laat zien dat – ongeacht wie je bent of wat je doet – er altijd de kans is dat het geluk toch aan je zijde kan staan!

Hoe verfilmen ze mensen die ineens een miljoen winnen?

Het mooie aan deze films is dat ze laten zien hoe het is om geluk te hebben en hoe je in een oogwenk een smak geld in je bezit kunt hebben. Het is ongelooflijk interessant om te zien hoe verschillende mensen reageren op hun nieuwe fortuin en wat ze met hun geld doen. Voor mensen die graag online meespelen met de loterij geeft het ook een idee van wat de toekomst met zich mee zou kunnen brengen! Films over het winnen van de loterij zijn geweldig om te dagdromen over wat je met zo’n gigantische prijs zou doen, terwijl je spelers tegelijkertijd ook voorbereidt op de eventuele nadelige punten die nog op de loer liggen.

Plaats een reactie