De grootste niet opgehaalde jackpot prijzen

Wat zijn de grootste loterijprijzen die niet worden opgeëist? En wiens enorme bedragen worden dan herverdeeld onder andere begunstigden, zoals liefdadigheidsinstellingen of de staat?

Zo nu en dan horen we over een enorm bedrag in de Nationale Loterij dat niet is opgeëist omdat de winnaar zich niet heeft gemeld. Meestal wordt in de media vermeld in welke stad het lot is gekocht en binnen welke termijn het winnende lot moet worden overgelegd om de prijs op te eisen.

Maar wat zijn de grootste niet-opgeëiste loterij prijzen?

De grootste jackpot die niet werd opgeëist was van een loterij in Florida in de VS. Een prijs van 370 miljoen dollar werd gewonnen door een ticket gekocht in Bonita Springs, Florida in januari 2020. Als het geld niet binnen de gestelde tijd wordt opgeëist (in de VS tussen 180 dagen en een jaar), vervalt de prijs en gaat het geld naar de staat.

De grootste niet-opgeëiste winst van het VK dateert van juni 2012, toen een Euromillions-prijs ter waarde van 63,8 miljoen pond nooit werd opgeëist door de onfortuinlijke eigenaar. Het ticket was gekocht in de regio’s Stevenage of Hitchin in Hertfordshire, maar nadat de toegestane periode om te claimen was verstreken.

Plaats een reactie