Deze maand viel de Lotto Jackpot met het astronomisch hoge bedrag van 18,8 miljoen euro op een lot in Hellevoetsluis. De Lotto is op zoek naar de nieuwe multimiljonair die het prijzengeld nog niet geclaimd heeft. Het is alleen bekend dat het om een abonnee gaat die sinds 2016 meespeelt met de Lotto. Het winnende lot heeft de getallen 8-20-23-24-25-40 met het reservegetal 15. Het is voor het eerst sinds mei 2017 dat de Lotto Jackpot gevallen is.

Een grotere kans op de Jackpot

In november 2017 paste de Lotto het spel aan zodat de kans op het winnen van de Lotto Jackpot groter werd. Sinds eind vorig jaar is de kans op de Jackpot 6x groter dan daarvoor. Toch heeft het nog tot maart 2018 geduurd voordat de Lotto Jackpot gevallen is.

De trekking van de Lotto

De vallende gele ballen van de Lotto, wie kent ze niet? De Lotto is een onderdeel van de Nederlandse Loterij. De trekking vindt altijd in het openbaar plaats onder toezicht van een notaris. De trekking wordt niet live uitgezonden. Er zijn voor dit doeleinde opnames gemaakt van individueel vallende balletjes. Wanneer de uitslag bekend is, wordt er van de winnende getallen een filmpje gemonteerd. De uitzending van de trekkingsuitslag wordt momenteel verzorgd door SBS6.

Wie is de nieuwe multimiljonair van Hellevoetsluis?

De Nederlandse Loterij roept de winnaar van 18,8 miljoen op zich te melden. Na controle kan de uitkering van het astronomisch hoge geldbedrag plaatsvinden. De winnaar hoeft niet bang te zijn voor ongewilde publiciteit: de Nederlandse Loterij maakt de namen van winnaars nooit bekend.