De vette el Gordo winnaars zijn bekend

Het winnende getal voor de hoofdprijs van de Spaanse Kerstloterij in de wereldberoemde loterij was 72897, wat iets na de middag op 22 december werd genoemd.

De vieringen van dinsdag voor het jaarlijkse Spaanse El Gordo waren minder enthousiast dan in de gebruikelijke jaren vanwege het corona met geen live publiek voor de trekking en zonder de gebruikelijke menigte die zich bij de loterijwinkels verzamelde.

Desondanks zijn er wel veel mensen blij gemaakt met een grote geldprijs.

El Gordo traditie

Maar de beperkingen van Covid hielden de eeuwenoude traditie niet tegen dat kinderen van de San Ildefonso-school in Madrid de winnende nummers zingen in een lange televisieceremonie die een groot deel van de dag duurt.

In heel Spanje stemde men af op de loting met een prijs van in totaal €2,4 miljard, een top-jackpot van €680 miljoen te verdelen onder de winnende nummers.

De meeste mensen kopen kleine fracties van volledige tickets, met de meest voorkomende aankoop, een 20 euro aandeel, het aanbieden van een hoofdprijs van 400.000 euro.

Maar dit jaar de verkoop was naar schatting 11 procent lager dan vorig jaar, een cijfer dat wordt toegeschreven aan de COVID.

De aandelen in de eerste prijs van dit jaar, 72897, werden verkocht door kiosken in vele steden. Het nummer werd net na de middag van dinsdag getrokken. De winnende nummers worden door kinderen op de nationale televisie gezongen.

De Spaanse “El Gordo”-loterij heeft woensdag 2,4 miljard euro (2,93 miljard dollar) uitbetaald aan de winnaars.

Anders dan andere loterijen die slechts een paar grote winnaars hebben, deelt “El Gordo” (de “Fat One”) de rijkdom van zijn €2,4 miljard pot met duizenden winnaars in het hele land.

De grootste prijs is €4 miljoen waard. Met een winnend aantal van 72897 is het 172 keer uitbetaald. Volgend jaar op 22 december wordt er weer een trekking gehouden van de El Gordo, ditmaal hopelijk met wat meer spectakel.

Plaats een reactie