De inwoners van het Friese Eastermar, de geboorteplaats van topmodel Doutzen Kroes, mogen zich gelukkig prijzen. De Postcodekanjer van maar liefst 53,9 miljoen euro viel dit jaar op hun dorpje. Inwoners die meespelen met postcode 9261 verdelen de helft van deze totaalprijs.

Twee deelnemers met de winnende postcode, namelijk 9261XC, verdelen gezamenlijk de andere helft van 26,95 miljoen euro. De een ontving een cheque van zo’n 9 miljoen euro, de ander een cheque van bijna 18 miljoen.

Postcodekanjer van 2018 is 53,9 miljoen euro

De PostcodeKanjer van dit jaar was maar liefst 53,9 miljoen euro. Mensen met postcode 9261 waren de gelukkigen dit jaar, dit gaat over een gebied waarin zo’n 1300 mensen wonen. Uit twee delen bestaat de PostcodeKanjer: namelijk een postcodeprijs en een wijkprijs. Van de totaalprijs ging de helft naar de wijkprijs (iedereen met postcode 9261) en de andere helft naar de winnaars van de postcodeprijs. De winnaars van de postcodeprijs zijn de mensen die op postcode 9261XC wonen, specifiek zijn dit twee huishoudens wonend aan de Industrieweg. Volgens de Postcode Loterij waren hun gewonnen bedragen nog nooit zo hoog, zij wonnen namelijk respectievelijk ruim 8,9 miljoen euro en ruim 17,9 miljoen euro. In één klap multimiljonair dus.

Niet alleen in Friesland prijzen ze zich gelukkig, ook dertien bewoners van de Olympiadelaan in Amstelveen zijn door het dolle. Op postcode 1183WN viel namelijk ook een prijs van één miljoen euro. Dit maakt elk meespelend lot tot een waarde van ruim 38.000 euro.