Staatsloterij heeft vanaf 10 januari 2022 een nieuw prijzenpakket. Dit betekent dat er veel prijzen van € 100 tot en met € 100.000 bijkomen en dat de totale winkans van deze prijzen bij elkaar opgeteld verdubbeld wordt. Dit nieuwe prijzenpakket is gerealiseerd aan de hand van klantenonderzoek van Staatsloterij. In dit onderzoek kwam naar voren dat iedereen die meedoet met de Staatsloterij graag meer kans wil maken op hogere prijzen. Om dit nieuwe prijzenpakket waar te maken wordt de prijs voor een heel Staatslot verhoogt met € 2,50.

Ontstaan uit de wensen en ideeën van spelers

Tijdens het klantenonderzoek in 2021 is aan spelers van Staatsloterij gevraagd wat hun wensen en ideeën zijn ten aanzien van de winkans, de te winnen prijzen en wat zij bereid zijn om voor een Staatslot te betalen. Daarom heeft Staatsloterij besloten om haar prijzenpakket aan te passen en haar prijzenpot te vergroten. Vandaar dat de prijs van een heel Staatslot verhoogd wordt met € 2,50. Dit is de eerste keer sinds 2014 dat de prijs van een Staatslot verhoogd wordt. De prijs voor een Staatslot zonder XL zal vanaf de 10 januari-trekking € 17,50 bedragen.

Een prijzenpot tot wel € 450 miljoen

Staatsloterij verwacht in 2022 dat de gehele prijzenpot tot wel zo’n € 450 miljoen op zal lopen. Dit is zo’n € 45 miljoen meer ten opzichte van de prijzenpot van 2021. De omvang van deze totale prijzenpot kan nog veranderen, dit hangt namelijk af van het totaal aantal loten dat daadwerkelijk verkocht wordt.

Wat zijn alle wijzigingen nu precies?

Alle abonneespelers en winkeliers worden vanaf 5 november geïnformeerd over het nieuwe prijzenpakket. Voor meer informatie kun je kijken op https://www.staatsloterij.nl/vernieuwing. Hier staat het nieuwe prijzenpakket volledig uitgelegd.

Koop je Staatsloten vanaf 11 december

Wil jij meedoen met de 10 januari-trekking? Dan kun je vanaf 11 december 2021 je Staatslot kopen. Deze trekking zal de eerste trekking zijn waarbij het nieuwe prijzenpakket van toepassing is.