KSA, de kansspelautoriteit, heeft een einde gemaakt aan de Facebook groep ‘Dordtse Queens’ die illegale online bingo’s organiseerde.

De Facebook groep Dordtse Queens werd beheerd door 8 beheerders die via eigen pagina’s op Facebook reclame maakten voor de bingo’s. Via de persoonlijke pagina’s werd ook de mogelijkheid aangeboden om aan illegale bingo’s deel te nemen. Met in totaal bijna 10.000 leden is hierdoor een spinnenweb aan illegale bingo’s ontstaan, waar ook minderjarigen aan deel konden nemen.

Meldingen bij Facebook

KSA doet sinds kort bij Facebook een melding als zij zien dat het platform wordt gebruikt voor illegale praktijken. In Nederland is het namelijk verboden om een kansspel aan te bieden zonder vergunning. Na de melding heeft Facebook 6 Facebookpagina’s verwijderd die allemaal een connectie hadden met de Facebook groep Dordtse Queens.

Moeilijk om te controleren

Organisatoren en aanbieders van kansspelen die geen vergunning hebben worden door de KSA opgespoord. Deze organisatoren en aanbieders kunnen namelijk niet gecontroleerd worden, waardoor er vragen ontstaan als: is er wel echt een prijs, worden deelnemers niet opgelicht, verloopt het spel wel eerlijk en wordt ervoor gezorgd dat minderjarigen niet mee kunnen doen? Door deelname aan illegale kansspelen te voorkomen wordt er door de KSA bewaakt dat deelnemers aan kansspelen dat veilig kunnen doen. Als organisator van illegale loterijen en bingo’s riskeer je daarnaast een hoge boete.