Voor deze ‘doodgewone familie’ uit Dublin kwam dinsdagavond een droom tot leven! Een groot familiesyndicaat van The Naul in North Co Dublin is naar voren gekomen als de winnaar van de EuroMillions jackpot van 175,4 miljoen euro. De familie weet niet wat hen overkomt maar zijn uiteraard enorm blij met de overwinning.

“Het zal ons wat tijd kosten om te wennen aan het idee dat we zo’n gigantische prijs hebben gewonnen en om onszelf met beide benen op de grond te krijgen.”

Wat ga je doen met zo’n grote geldprijs?

Hier voegde hij aan toe: “We zijn een heel hecht gezin. We komen elke week samen en gaan elk jaar met elkaar op vakantie. Dit is werkelijk een droom die uitkomt, maar we willen niet dat dit ons leven gaat veranderen. We gaan het geld delen met onze kinderen, kleinkinderen en andere familieleden’.

Een van de syndicaatsleden checkte op dinsdagavond hun ticket en besefte toen wat er aan de hand was. Ze had gehoord dat er in Ierland een winnend ticket was verkocht en had de laatste drie cijfers opgevangen. “Ik controleerde de rest van de nummers online en ik was compleet verstijfd. Het duurde even om iedereen ervan te overtuigen dat we gewonnen hadden”.

Het familielid legde het winnende kaartje in een tijdschrift en onder haar matras om het goed te kunnen bewaren, maar veel slaap heeft ze niet kunnen vatten!

Opwinding

Op dinsdag heeft het gezin het winnende ticket gestort voor bewaring bij de Nationale Loterij en op dit moment worden er afspraken gemaakt over de uitbetaling van het gewonnen bedrag. De woordvoerder van het gezin gaf aan dat ze zich bewust waren van “grote opwinding over deze overwinning”. “Het zal even duren voordat het nieuws helemaal is bezonken en we moeten ons nu voorbereiden op het moment dat de winst wordt uitbetaald. We zijn een normaal gezin en we willen niet dat dit ons leven drastisch gaat veranderen”.

De meeste gezinsleden zijn al met pensioen en kijken ernaar uit om tijd te hebben om van hun winst te genieten. Ze zijn een bekende familie in The Naul die al twee generaties in het gebied wonen.

Dit is de hoogste winnende jackpot in de geschiedenis van de Nationale Loterij. De laatste hoogste overwinning was 115 miljoen euro, die werd gewonnen door Dolores McNamara, was in 2005.

Nationale Loterij CEO, Dermot Griffin, geeft aan enorm blij te zijn voor het gezin.

Nabijheid van de luchthaven

Les Reilly, die de Daybreak-winkel runt waar het winnende ticket werd gekocht, zei dat hij geen idee had wie de gelukkige winnaar was.

Reilly zei dat hij enorm blij was dat hij het kaartje had verkocht en dat hij hoopte dat de winnaar iemand uit de buurt was. Hij zei dat ongeveer 80 procent van zijn klanten lokaal waren, maar de winkel krijgt wel een eerlijk aandeel van het passeren van zaken gezien de korte afstand tot de luchthaven.

Hij grapte dat de winkel een eigen syndicaat van 112 heeft en dat zij slecht 38 euro wonnen, in tegenstelling tot de jackpot van 175 miljoen euro. Maar Les heeft zes jaar geleden zelf een mooie prijs van 25.000 euro gewonnen.

“Het dorp staat enorm in de belangstelling. Toen ik gisteravond hoorde dat het Ierse winnaar was, dacht ik dat dit misschien onze eigen kleine syndicaat was, dus voordat ik deze ochtend de krant opensloeg heb ik onze eigen cijfers gecontroleerd”, zei hij. “We hebben een fantastisch gezegde in onze lokale voetbalclub, Clann Mhuire, die vandaag volledig samenvat: #smallvillagebigdreams”.

Op de vraag welk advies hij de winnaars zou geven, zei dhr. Reilly, die een prijs van de Nationale Loterij krijgt voor de verkoop van het ticket, dat hij het meeste weg zou geven “of misschien een eiland kopen”.

Fianna Fáil TD voor Meath East Thomas Byrne zei dat hij enorm blij was om te horen dat de jackpot in zijn kiesdistrict was gevallen.