James J Carey Jr. van de New Jersey Lottery, kondigde tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor aan dat er een gelukkige winnaar was die in zijn eentje de gehele jackpot van 273 miljoen dollar mee naar huis mocht nemen, namelijk Michael J. Weirsky uit Alpha in Warren County. De trekking vond plaats op vrijdag 1 maart 2019. Michael had zijn winnende lot, net zoals vele andere loten, bij een filiaal van QuickChek bij hem om de hoek gekocht.

Mega Millions jackpot

Michael had voor meerdere spellen een lot gekocht, namelijk voor Pick-6 en voor Mega Millions. Hij controleerde beide uitslagen via de Lottery-app op zijn telefoon. Pick-6 had hem helaas geen prijs opgeleverd, maar toen hij zijn lot checkte van het Mega Millions-spel, gaf een van de lijnen aan dat hij de jackpot had gewonnen. Hij vertelde het grote nieuws meteen aan zijn moeder, maar zij geloofde hem niet! Hierdoor twijfelde hij zelf ook een fractie van een seconde, waarop hij besloot direct naar een winkel te gaan om zijn lot te laten checken. Eenmaal aangekomen werd zijn ticket gescand en werd het nieuws officieel bevestigd: Michael was miljonair!
Meneer Weirsky werd uitgenodigd voor een persconferentie en beantwoordde daar de vragen over zijn ervaring met dit spektakel. Wat misschien wel het meest schokkende is aan zijn winst, is het feit dat hij het ticket bijna verloor toen hij het kocht, doordat hij het ticket per ongeluk op de toonbank had laten liggen! Gelukkig zag een barmhartige Samaritaan het kaartje op het aanrecht liggen en hij gaf het aan de winkeleigenaar om het bij zich te houden. Michael zocht thuis nog naar zijn kaartje, tevergeefs, en ging de volgende dag terug naar de winkel om zijn verloren kaartje daar weer op te halen, met alle geweldige gevolgen van dien!

“Felicitaties aan de heer Weirsky met het winnen van de miljoenenjackpotprijs. Naast de grote overwinning van Mr. Weirsky, hebben retailers in New Jersey ook veel gewonnen. We hebben meer dan 7.000 retailers in de hele staat, en deze Mega Millions-run heeft meer dan 1,1 miljoen dollar aan commissies en bonussen gegenereerd voor deze retailers, ”zei Carey.
De jackpot van 273 miljoen levert een nettobedrag van 162 miljoen dollar.