Een, tot nog toe onbekende, inwoner van de Amerikaanse staat New Hampshire heeft 570 miljoen dollar gewonnen in de Powerball-loterij. Als je dat omrekent naar euro’s, kom je uit op zo’n 473 miljoen. De winnaar heeft 180 dagen de tijd om het lot te verzilveren. Daarna vervalt de prijs.

Het lot werd gekocht bij de supermarkt 7-Eleven. Omdat het winnende lot daar is verkocht, krijgt de eigenaar van de winkel een bonus van 100.000 dollar (83.000 euro).

De Powerball-loterij staat bekend om zijn hoge geldprijzen. In de geschiedenis van de loterij is dit het op één na grootste bedrag dat er gewonnen werd. De hoogste prijs viel in augustus 2017. Een alleenstaande moeder in Massachusetts won toen het enorme bedrag van 758,7 miljoen dollar (630 miljoen euro).

Afgelopen vrijdag viel er nog een andere grote prijs in de Verenigde Staten, namelijk in Florida. Iemand die mee had gedaan in de Mega Millions-loterij won daar 450 miljoen dollar.

Als je aan deze loterijen meedoet maak je dus een kans om één keer schatrijk te worden. Maar vergis je niet. De winkans bij de Powerball is maar 1 op de 292,2 miljoen. Bij de Mega-Millions-loterij is je kans zelfs nog kleiner, namelijk 1 op 302,5 miljoen.