Inwoners van het Brabantse plaatsje Nuenen konden hun oren niet geloven, toen Winston Gerstanowitz voor de Postcode Loterij bij hun voor de deur stond met een miljoenencheque. Vooral spelers die meededen met postcode 5672 PN kregen zeer aangenaam nieuws, omdat zij opeens (multi-) miljonair zijn geworden.

Op de directe postcode deden slechts twee spelers mee. Deze spelers, wonend op het Pieterveld in de Brabantse plaats, mochten de jackpot van 5 miljoen euro verdelen. Het ene huishouden kreeg ruim 3,33 miljoen euro uitgekeerd, het andere 1,67 miljoen. Ook werd hetzelfde bedrag verdeeld over alle deelnemers die meespeelden met dezelfde wijkcode.

Sprakeloos

De ruim 3 miljoen euro werd gewonnen door koppel Nick en Melody, die door de schrik huilend in elkaars armen vielen. Jolanda en Mario waren sprakeloos toen het bedrag met 6 zessen uit de gouden envelop werd getoverd. De winnaars konden hun geluk niet op.

Onder de Kanjerprijs hoort ook het verdelen van de jackpot onder iedereen die met dezelfde wijkcode meespeelt. Hierdoor won iedere deelnemers met wijkcode 5672 een bedrag van rond de 2200 euro per lot. Dit bedrag was afhankelijk van het aantal Kanjerpunten dat de spelers hadden.

Tweede keer winst

In 2013 viel Nuenen ook al in de prijzen bij de Postcode Loterij. Toen mochten alle deelnemers met postcode 5672 PE een bedrag van 40 miljoen onder elkaar verdelen. Ook hier was het precieze bedrag dat iemand won afhankelijk van het aantal loten en Kanjerpunten.

Kanjerpunten kunnen gezien worden als spaarpunten, die je per trekking kunt verzamelen als speler. Per trekking dat je meedoet verdien je 10 Kanjerpunten, die ervoor zorgen dat je meer geld kunt winnen. Voor de Kanjerprijs kon je tot maximaal 100 Kanjerpunten gebruiken om je winst te verhogen.