Feest in Groningen! Inde hoofdstad van de gelijknamige provincie heeft eind mei namelijk iemand de Lotto Jackpot gewonnen. Deze bedroeg maar liefst 5.1 miljoen euro! De Jackpot viel bij de tweede trekking op Super Zaterdag. Dat is bij Lotto inmiddels een begrip voor de laatste zaterdag van de maand wanneer er maar liefst twee Lotto-trekkingen worden gehouden. De winnaar van de Jackpot had alle getallen goed en is daarmee multimiljonair.

Lotto winnaar 5,1 miljoen euro

De gelukkig winnaar was trouwens een abonneespeler van Lotto. Wel moet erbij gezegd worden dat het gewonnen geldbedrag van 5.1 miljoen euro bruto is. Concreet betekent dit dat de winnaar of winnares er nog kansspelbelasting over moet afdragen. Overigens was het zeker niet de hoogste jackpot ooit van de Lotto. De vorige keer dat deze viel was in maart 2018. Toen ging iemand uit Hellevoetsluis met het gigantische bedrag van 18.8 miljoen euro vandoor. Het was overigens al bijna een jaar geleden dat er iemand in Groningen een grote prijs won met de Lotto. De laatste keer was namelijk in juni 2017 toen een speler uit Groningen precies een miljoen won.

Overigens is het meespelen met de Lotto lang niet zo ingewikkeld als veel mensen denkenk. Vooraf kies je 6 getallen waarbij je kunt kiezen uit de getallen 1-45. Elke zaterdag trekt de organisatie vervolgens zes verschillende ballen. Wanneer je deze allemaal goed hebt, win je de jackpot. Hoe hoog deze jackpot is verschilt, maar het is altijd minimaal 2.5 miljoen euro. Naast de zes ballen wordt er ook nog een reservegetal getrokken. Dankzij dit reservegetal maak je kans op nóg meer prijzen! Zodra de Lotto trekking achter de rug is, zijn we echter nog niet klaar. Daarna vindt namelijk de Lotto XL trekking plaats. Net zoals de eerste keer worden er zes verschillende ballen getrokken plus een reservegetal. Alles 6 de getallen goed ij de Lotto XL trekking? Dan win je standaard een miljoen euro!