De Amerikaanse Joe Feeney won in juni 2020 een gigantisch geldbedrag in de loterij. Toen hij zijn lot controleerde verstijfde hij, omdat hij besefte dat hij 22 miljoen dollar in handen had. Het eerste wat hij daarna deed: zijn beste vriend bellen om te zeggen dat hij de helft kreeg.

Afspraak is afspraak

In 1992 maakte Joe Feeney samen met zijn beste vriend Thom Cook de afspraak dat mocht een van hen een groot bedrag winnen in de loterij, dit geldbedrag dan verdeeld zou worden onder de twee. Geen van beide had ooit verwacht dat het ook echt zou gebeuren, maar bijna 30 jaar later houdt Feeney zich alsnog aan zijn woord.

Er was destijds nooit een contract opgesteld. De twee vrienden hadden al genoeg aan een stevige handdruk en het vertrouwen in elkaar. Niet wetende dat het er ook ooit echt van zou komen. Feeney won het geldbedrag bij de Powerball-loterij, een loterij waar de kans op winnen zo’n 1 op 292 miljoen is.

Geen grote bestedingen

Na aftrek van de belasting hielden beide vrienden er nog een slordige vijf miljoen dollar aan over. Dit is omgerekend zo’n 4,3 miljoen euro. Echter heeft geen van twee grootse plannen met het geld. Cook is meteen gestopt met werken en geniet nu van zijn pensioen, terwijl Feeney al met pensioen was.

Beide heren gaan nu vooral tijd vrijmaken om meer leuke dingen met familie te doen. Zo willen ze meer met de kinderen en kleinkinderen optrekken en vaker op vakantie.