Mega Millions Jackpot van 1,3 Miljard dollar gevallen in Amerika

Een gelukkige ticket gekocht in de Amerikaanse staat Illinois heeft gewonnen $ 1.34 Miljard Dollar gewonnen bij de Mega Millions loterij. Dit was de op 1 na grootste Mega Millions prijs ooit! De winnende nummers voor de Mega Millions-trekking van vrijdagavond waren 13, 36, 45, 57 en 67 – met een Mega Ball van 14.

De contante waarde optie van de jackpot is $780.5m. De winnaar kan ervoor kiezen om het geld in contanten of worden betaald de volledige jackpot in termijnen over 29 jaar. De kans op het winnen van de jackpot in de trekking van vrijdag waren 1 op 300 miljoen.

Volgens de Illinois Lottery, de winkel die het ticket verkocht is een vrij grote winnaar, ook; het zal een half miljoen dollar te ontvangen alleen voor de verkoop van het ticket. Een bediende van de Speedway winkel die de telefoon beantwoordde maar weigerde zijn naam te geven zei dat de winkel niet officieel op de hoogte is gebracht dat het het winnende lot heeft verkocht en dat hij het te weten is gekomen van verslaggevers die om commentaar vroegen.

Mega Millions wordt gespeeld in 45 staten evenals Washington, D.C., en de U.S. Maagdeneilanden. Het spel wordt gecoördineerd door staatsloterijen.

Grootste Mega Millions prijs ooit

De grootste Mega Millions prijs tot nu toe was $ 1,537 miljard in 2018.

Het werd gewonnen door een enkel ticket verkocht in South Carolina. De Powerball-prijs van 2016 blijft echter de grootste jackpot in de geschiedenis van de VS – 1,586 miljard dollar – gedeeld door drie winnaars.