De PostcodeKanjer, de hoogste prijs van de Nationale Postcode Loterij, is dit jaar gevallen in de provincie Zuid-Holland. Dit laat de organisatie van de loterij weten in de avond van Nieuwjaarsdag. Dit jaar is er enkel één wijziging met de voorgaande jaren: de gewonnen postcode is niet bekendgemaakt voor het grote publiek.

De Nationale Postcode Loterij heeft ervoor gekozen dit jaar niet groots te vertellen waar de PostcodeKanjer is gevallen. Dit om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te kunnen beperken. Dit jaar stond de Kanjer op 54,9 miljoen euro.

Persoonlijk op de hoogte gebracht

Normaal wordt de winnende postcode feestelijk bekendgemaakt, met een grote prijzenverdeling midden in de straat. Dit kan door de huidige maatregelen dit jaar niet plaatsvinden. De winnaars worden op een persoonlijke manier benaderd en krijgen binnen twee weken hun gewonnen geld op de rekening gestort.

De loterij laat weten dat op de winnende postcode 17 winnaars zijn die bij elkaar 26 loten hebben. Per lot wint iedereen minimaal een miljoen euro. Daarnaast winnen ook deelnemers met een lot in dezelfde wijkcode. Bijna 4800 loten zijn er in deze wijk in de omloop, waardoor iedereen tot wel 6100 euro per lot heeft gewonnen. De PostcodeKanjer deelt het te winnen geld in tweeën, de eerste helft is voor iedereen in de winnende postcode en de andere helft voor de andere wijkbewoners.

Andere winnaars

De PostcodeKanjer was in 2020 gevallen op de postcode 2151 BZ in het dorpje Nieuw-Vennep in de provincie Noord-Holland. Toen mochten de gelukkige winnaars zo’n 54,7 miljoen euro verdelen.

De andere grote jackpot rond de jaarwisseling van de grote loterijen was de Oudejaarstrekking. Deze jackpot is gevallen op twee halve loten, waarvan er één is gekocht in Tiel en de andere in Zwolle. Ieder half lot is nu 15 miljoen euro belastingvrij waard.