Een enkel tickethouder heeft een record $ 2,04 miljard jackpot geclaimd in de grootste trekking van Powerball ooit. De Powerball jackpot was gegroeid naar recordhoogte, nog nooit was een loterij geldprijs zo hoog als bij de trekking van 8 november 2022.

Waar werd het winnende lot verkocht?

Het ticket werd verkocht bij Joe’s Service Center in Altadena, Californië, in Los Angeles County, volgens de California Lottery. De winnende nummers waren 10, 33, 41, 47, 56 en Powerball van 10.

Maandag $ 1,9 miljard jackpot sprong naar $ 2,04 miljard dinsdagochtend en is ’s werelds grootste loterij prijs ooit aangeboden, volgens een persbericht van Powerball. De contante waarde is $ 997,6 miljoen.

Uitgestelde trekking

De trekking werd ongeveer 10 uur uitgesteld omdat Powerball maandagavond aankondigde dat de geplande trekking “is uitgesteld omdat een deelnemende loterij extra tijd nodig heeft om de vereiste beveiligingsprotocollen te voltooien.”

Powerball heeft strikte veiligheidseisen waaraan alle 48 loterijen moeten voldoen voordat een trekking kan plaatsvinden,” zei Powerball in een verklaring. “Wanneer de vereiste veiligheidsprotocollen zijn voltooid, zal de trekking worden uitgevoerd onder toezicht van loterij veiligheidsfunctionarissen en onafhankelijke auditors.”

De winnende nummers werden getrokken op ongeveer 9 a.m. Eastern Time dinsdag op de Powerball YouTube-kanaal en geplaatst op de website.

Loterij ambtenaren had gevraagd spelers voor geduld en om vast te houden aan hun tickets “als de vereiste veiligheidsprocedures worden afgerond door de een uitstaande loterij.” Jackpot winnaars kunnen het geld nemen als een direct contant bedrag of in 30 jaarlijkse betalingen over 29 jaar. Beide geadverteerde prijsopties zijn exclusief federale en jurisdictionele belastingen, aldus Powerball.