Op donderdag 23 september heeft een speler van het loterijspel Krasloten een van de hoofdprijzen gewonnen. Hiermee heeft deze een bedrag gewonnen van 50 duizend euro. Het gaat hier om een netto bedrag, dus er hoeft geen kansspelbelasting over betaald te worden.

De prijs is gewonnen bij het Kraslotspel 50x Cash. Hier kraste de gelukkige winnaar de juiste symbolen bij elkaar. Het winnende lot is gekocht in het filiaal van CIGO Van Vuure in Amsterdam, gelegen aan het Osdorpplein.

Geld apart zetten

De winnaar heeft zich bekendgemaakt en de prijs in ontvangst kunnen nemen, vertelt een persvoorlichter van Nederlandse Loterij, waar Krasloten onderdeel van is. De winnaar heeft volgens de voorlichter aangegeven het geld niet meteen over de balk te smijten, maar het apart te zetten voor de studie van zijn kinderen. Om de privacy van de speler te kunnen waarborgen maakt Nederlandse Loterij nooit de identiteit van de winnaars bekend.

Krasloten is het enige spel van de zeven spelen die Nederlandse Loterij aanbiedt, waarbij je meteen weet of je wel of niet gewonnen hebt. Dit komt omdat de winsten al direct op het lot zichtbaar zijn. Alle prijzen van 50x Cash zijn nettobedragen. In totaal heeft dit krasspel een prijzenpot van bijna 5,4 miljoen euro.