Speler uit Doorn wint oudejaarstrekking van 30 miljoen euro

De hoofdprijs van de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij is gevallen op het lotnummer FF 41849. Dit lotnummer is in het bezit van een speler uit Doorn, die online meespeelde. Door de winst heeft de speler uit het Utrechtse plaatsje een bedrag van 30 miljoen euro netto gewonnen.

Prijswinnaarbegeleiding

De prijs wordt doordat de speler via de website heeft meegespeeld, direct op de rekening gestort die bekend is bij de loterij. Wel is de winnaar van harte welkom op het hoofdkantoor in Rijswijk voor zogeheten prijswinnaarbegeleiding. Hier krijgt de winnaar advies en begeleiding om het beste uit het gewonnen geld te kunnen halen.

In 2020 viel de Oudejaarstrekking op twee halve loten, waarvan er een was gekocht door een speler uit Zwolle en een uit het Gelderse Tiel. Ook deze waren online gekocht en mochten 30 miljoen euro onder elkaar verdelen. De identiteit van de spelers wordt door de loterij nooit bekendgemaakt.

Hoogst aantal loten

Staatsloterij vertelt dat er dit jaar maar liefst 3,4 miljoen hele en 3,7 miljoen halve loten zijn verkocht, waardoor het totaal is gekomen op meer dan 7,1 miljoen loten voor deze trekking. Dit is een recordhoogte, aldus de loterij. Vorig jaar werden er ruim 7 miljoen loten verkocht voor de Oudejaarstrekking.

In totaal deelde Staatsloterij in 2020 een bedrag van zo’n 930 miljoen euro bruto uit aan haar winnaars. Ook doneert Nederlandse Loterij, de organisatie waaronder Staatsloterij valt, jaarlijks een deel van de winst uit aan verschillende goede doelen in gezondheid, welzijn en sport. Dit bedrag bedroeg afgelopen jaar zo’n 168,5 miljoen euro.

Plaats een reactie