De Staatsloterij Jackpot

De Staatsloterij is in Nederland de grootste loterij met daarbij het grootste en hoogste prijzenpakket. De loterij wordt maandelijks georganiseerd en je maakt hierbij elke maand kans op de mega jackpot, mits je een lot kopt met activering van de Jackpot. De Staatsloterij bestaat al vanaf 1726. Koop in 2022 een lot bekijk of je een geldprijs hebt gewonnen. Nieuw bij de staatsloterij is de XL jackpot, dit heeft de oude jackpot vervangen.

De Staatsloterij is de loterij van Nederland met de grootste prijzenpot en de hoogste win kans.
Speel nu mee en maak kans op vele miljoen euros’.

Hoe werkt de jackpot in 2023?

De jackpot begint bij € 7.500.000. Als de jackpot niet valt, gaat deze door naar de volgende trekking. Elke 10e van de maand is er een jackpotspel om te beslissen of de jackpot valt of niet. De jackpotautomaat bestaat uit zeven ballen: zes blauwe ballen en één oranje bal. Is de oranje bal getekend? Dan valt de jackpot en trekken we de winnaar uit alle verkochte lotnummers. blauwe bal? Dan zakt de Jackpot niet en groeit de Jackpot steeds verder door naar een groter bedrag. De getrokken blauwe bal wordt niet opgenomen in de volgende jackpottrekking. Zo nemen de kansen op de volgende jackpotdaling toe. Na de 6e keer een gegarandeerde val

Record jackpot Nederlandse Staatsloterij

Op de trekkingsdag van 10 mei 2013 is de grootste Nederlandse loterij jackpot gevallen. De Staatsloterij trekking van 10 mei had een record jackpot prijs van 38,4 miljoen euro. De winnaar was woonachtig in Utrecht en heeft het lot gekocht bij een lokaal verkooppunt. Er is verder geen informatie gegeven over de prijswinnaar. Feit is wel dat hij of zij de winnaar is van de grootste loterij jackpot die ooit in Nederland is gevallen. De staatsloterij is natuurlijk erg content dat hun jackpot op 1 staat met de grootste geldprijs in historie. Ondanks dat de Eurojackpot en Euromillions vaak hoger jackpot prijzen hebben maar deze is tot op heden nog nooit in Nederland gevallen. Indien dit wel gaat gebeuren dan zal dit record van de Staatsloterij sneuvelen.

Het winnende lotnummer was CQ 075926 en het is als een heel Staatslot verkocht.

Uitkeringspercentage Staatsloterij

De wet schrijft De Staatsloterij voor dat het tenminste 60% van de inleg van de deelnemers naar de prijzenpot moet gaan. Het College van Toezicht op de Kansspelen houdt dit namelijk  in de gaten. De Staatsloterij heeft in 2010 een record van 69,7% van de inkomsten uitgekeerd in prijzen.

Winkansen Staatsloterij en oudejaarsloterij

Je kunt bij de Staatsloterij een lot kopen en dat bestaat uit zes cijfers en twee letters. De loten kosten 30 euro voor een heel oudejaarslot. Als je een half lot wilt kost dat 15 euro. Er werden in 2012 maar liefst 4,4 miljoen lotnummers verkocht. De kans dat je bij deze loterij gaat winnen is één op de 4,4 miljoen. Je kunt hierbij dan een prijs winnen van 100.000 euro. Bij de oudejaarstrekking is dat 400.000 euro. De prijs die je hier gaat winnen is dan wel helemaal voor jezelf. Er hoeft niets gedeeld te worden. Het kan wel zijn dat de prijs valt op een lotnummer dat twee halve oudejaarsloten bevat, dan krijg je de helft van de prijs uitgekeerd. Maar dat is ook een keuze die je eerst maakt, je koopt een heel lot of een half lot. Wil je weten welke lotnummers het vaakst valt lees dan onze artikel hierover.

staatslot-xl

Speluitleg Staatsloterij jackpot

Staatsloterij biedt de grootste prijzenpotten van alle Nederlandse loterijen. Hun trekking in 2023 biedt minimaal € 450 miljoen aan geldprijzen, de grootste van Nederland. Hoe werkt het systeem echter? Je kunt de loterij niet spelen als je niet weet wanneer trekkingen zijn en hoe Jackpot werkt. Antwoorden op deze vragen vind je in deze video of in de uitgebreide speluitleg hieronder.

Bekijk de uitslag van de trekking.
Nederland heeft de grootste prijzenpot voor een videogame. Een manier om te bepalen of je hebt gewonnen, is door je lotnummers te controleren, het belangrijkste onderdeel van het spel met de grootste prijzenpot.

Hoe werkt het & wanneer is de trekking?

Elke 10e van de maand is er een hoofdprijstrekking van € 1.000.000. Extra geldprijzen zijn onder meer de Jackpot en de Every Day Draw. Elk jaar worden er vier speciale trekkingen gehouden met een speciaal prijzenpakket.

De Koningsdag wandelroute van 27 april is populair.
Een salarisverhogingsdatum van 1 juli en 1 oktober is iemands droom.
Het oudejaarsfeest valt op 31 december.

Staatsloterijbiljetten worden in bepaalde aantallen verkocht; deze tickets zijn inclusief Staatslot. Er zijn twee verschillende soorten loten die kunnen worden verkocht: het hele staatsticket en 1/5 staatsticket. De loterij omvat beide soorten tickets. 1/5 van elke prijs is € 3,50 waard; voor de hele groep koop je een kaartje van € 17,50. Bovendien kost het winnen van een vijfde van alles slechts € 3,50.

Een nummer dat specifiek is voor de loterij verschijnt slechts één keer.
Het laatste deel van elk lot is gemarkeerd met een enkele letter en vijf cijfers, wat een prijs garandeert. Elke kavel heeft een uniek nummer van twee letters en vijf cijfers. Elke tien 1/5 of hele loten van een straat- of straatspel garanderen een prijs. Spelen met één garandeert 10 1/5s of hele tickets met alle definitieve cijfers.

Extra kansen met XXL
Extra geld kan worden verdiend door € 2,50 meer te betalen. Dit geeft je de mogelijkheid om meerdere keren groter – twee keer zo groot als standaard – te spelen. Tijdens deze extra rondes resulteren uw nummers op twee mogelijke manieren in een overwinning: met uw startnummer of met uw laatste nummer. Hierdoor maak je kans op zowel de maandprijs als het XL prijzenpakket.

De oudejaarstrekking van de Staatsloterij

Staatsloterijtrekkingen Oudejaarsavond zijn altijd op 31 december ofwel oudejaarsavond. De oudejaarstrekking is altijd erg populair. Wordt 2023 voor jou een onvergetelijk jaar? Oudejaarsavond is misschien al geweest…maak de nacht nog beter met oudejaarsavondkaartjes op zak. U kunt de winnaar zijn van een belastingvrije prijs van € 30 miljoen! Of misschien rijd jij volgend jaar rond in een van de 200 elektrische MINI*’s. Met één van de vele andere awards wordt 2023 ook een fantastisch jaar

Plaats een reactie