Hollywood ligt door de coronacrisis op zijn kant, waardoor de Amerikaanse sterren wat tijd over hebben. Acteurs Matt Damon en Ben Affleck bedachten dat het een goed idee was om hun tijd goed te gebruiken door het goede doel te helpen. Dit deden zij door te gaan gokken.

Online toernooi

De acteurs organiseerden een online pokertoernooi, waar veel bekende collega’s aan mee wilden doen. Met dit toernooi zamelden zij geld in voor Feeding Amerika, de grootste voedselbankorganisatie van de Verenigde Staten. Bij elkaar hebben ze zo’n 1,75 miljoen dollar opgehaald, ongeveer 1,6 miljoen euro.

De deelnemers van het toernooi moesten 10 duizend dollar, omgerekend zo’n 9000 euro, inleggen om hun plek in het toernooi veilig te stellen. Bekende spelers in het toernooi waren onder andere Sarah Silverman, Jennifer Garner, Cheryl Hines, Adam Sandler, Tom Brady, Jason Bateman, Tobey Maguire, Adam Levine, Bryan Cranston en Jon Hamm. Ook veel bekende professionele pokerspelers deden mee.

Winnaars

Het toernooi kreeg de naam Texas Hold ‘em en werd gehost door twee professionele pokercommentatoren. De winnaar van het online toernooi was Ebony Kenny, een professioneel pokeraar. Op de tweede plaats kwam acteur Kevin Pollak. Op de vijfde plaats stond Bryan Cranston, bekend van zijn rol in Breaking Bad.

Voedselbanken onder druk

Het toernooi werd georganiseerd voor de Amerikaanse voedselbank, omdat deze het in tijden van de coronacrisis erg zwaar heeft. Claire Babineaux-Fontenot, CEO van Feeding America, heeft het erover dat de voedselbanken door de crisis enorm onder druk staan. Zij benadrukt dat er nog nooit zo grote uitdaging heeft gelegen voor haar organisatie en dat alle prachtige middelen die kunnen helpen goed gebruikt kunnen worden.

Goed voorbeeld doet volgen

Naast Matt Damon en Ben Affleck zijn er meer Hollywoodsterren die zich in deze tijd willen inzetten voor het goede doel. Zo ook Leonardo DiCaprio en Robert De Niro, die in een video op Instagram aanbieden iemand een rol in hun nieuwe film Killers of the Flower Moon te geven, als deze een donatie schenkt. Je krijgt de rol en mag dan mee naar de première, wanneer de film af is.

De donaties gaan rechtstreeks naar goede doelen als Meals on Wheels en No Kid Hungry, organisaties die ervoor zorgen dat kinderen in arme gezinnen toch een goede maaltijd kunnen krijgen. Ook aan America’s Food Fund, het goede doel dat Leonardo DiCaprio begin deze maand heeft opgericht samen met de weduwe van Steve Jobs, behoort tot de doelen waar men aan kan doneren.