Geduld wordt soms beloond, zo blijkt uit het verhaal van deze Texelse man. Ieder jaar met Sinterklaas koopt hij samen met zijn vrouw een December Kalender, een kraslot met 31 trekvakjes. Om de spanning erin te houden, krassen zij iedere dag van de maand een vakje open. Na 31 dagen krassen werd hun geduld beloond en bleek dat zij niets minder dan de hoofdprijs van 100.000 euro netto hadden gewonnen. Het is de derde en laatste hoofdprijs van December Kalender 2014 die De Lotto uitkeert. Het kraslot is gekocht bij Techador Marco van de Vis in Den Burgh. Daar wordt op 26 januari een taart aangesneden om het winnen van de prijs te vieren.

>>> Claim nu je bonus en speel online krasloten bij Hopa!

hopa kraskaarten

De Texelaar is dolgelukkig met de prijs: ‘Het is echt fantastisch nieuws, dit kunnen we heel goed gebruiken.’ Op de vraag wat het koppel met het geldbedrag gaat doen, zegt hij: ‘Eerst maar eens even lekker op de rekening laten staan en kijken wat we ermee gaan doen. We delen de prijs in ieder geval met onze kinderen; mijn dochter heeft al gevraagd om een elektrische fiets en een paar Uggs!’

Winkelfeest maandag 26 januari 2014

Het winnende Kraslot is verkocht bij Techador Marco van de Vis. Hier wordt maandag 26 januari om 11:00 uur een taart aangesneden om het winnen van de prijs te vieren.

Over Krasloten en de december kalender

Krasloten is onderdeel van De Lotto. De Lotto is ruim 50 jaar geleden opgericht door sporters om middels het organiseren van kansspelen geld te genereren voor de Nederlandse sport. Na aftrek van prijzengeld en kosten draagt De Lotto 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. Zo’n driekwart gaat naar sportkoepel NOC*NSF, waarvan de 76 aangesloten sportbonden een bijdrage ontvangen. Sinds de oprichting heeft De Lotto al 1,4 miljard euro afgedragen aan NOC*NSF. Het overige deel wordt aan 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn, zoals het Prins Bernard Cultuurfonds, de Hartstichting en het Oranje Fonds afgedragen. Krasloten zijn verkrijgbaar in supermarkten, benzinepompen, tabak- en gemakzaken en boekenwinkels. Een Kraslot is verkrijgbaar vanaf 1 euro, de December Kalender kost 5 euro.