Inwoners van Brabant hebben het getroffen! De laatste tijd vallen er regelmatig grote prijzen van verschillende loterijen en kansspelen in de provincie. Zo viel er afgelopen maandag een Postcode Loterij-straatprijs in Sprang-Capelle en was het de 73-jarige Ari die een halve ton én een splinternieuwe BMW won. Naast Ari zijn er nog een hoop andere mensen die met een flinke geldprijs werden achtergelaten.

Ari en zijn vrouw werden afgelopen maandag behoorlijk verrast toen Gaston Starreveld hen een bezoek bracht aan de Schrevelstraat, waarbij zij niet alleen een cheque ter waarde van 50.000 euro wonnen maar ook nog een gloednieuwe BMW voor de deur stond! “Hier val ik even stil van. Grote mond, klein hartje. Ongelooflijk!”, aldus Ari. De hoogste prijs die in de straat gevallen was, was een prijs van 75.000 euro.

Een ton en een villa
Twee maanden geleden werd ook in Moerdijk een behoorlijke prijs gewonnen met de Postcode Loterij. Henry (61), inwoner van de Wethouder Mattheestraat, ging er vandoor met de grootste prijs: hij won een ton én een villa. Ook vijf anderen vielen in de prijzen, waarvan eentje een halve ton won. De overige vier winnaars kregen ieder 25.000 euro.

Al dertig jaar meespelen
De 70-jarige Marianne uit Eindhoven speelt al dertig jaar mee met de Postcode Loterij, en afgelopen maandag werd haar geduld dan eindelijk beloond: Gaston stond voor de deur met een cheque van 100.000 euro. In totaal waren er acht winnaars voor de straatprijs.

‘Trakteren op Bossche bollen’
Ook in Liempde was het raak. Tien inwoners van het dorp mochten samen 362.500 euro verdelen. Ad en Ine behoorden tot de gelukkigen en gingen naar huis met 50.000 euro. “Morgen trakteren we op Bossche bollen op het werk! En met de rest van het geld willen we een mooie reis gaan maken met onze kinderen en kleinkinderen.”

Geluk en pech in Oudenbosch
Nadat in Oudenbosch ’s nachts twee auto’s werden verpletterd door een omvallende boom in die straat, stond de avond daarna Winston Gerschtanowitz in precies dezelfde straat met een aantal dikke cheques voor de deur. De gelukkige Cornelis won 214.000 euro en de andere buren verdeleelden ook nog eens 214.000 euro.

Nicolette van Dam voor je neus
In februari van dit jaar was het ook raak in Sint Bernardusstraat in Hoeven. Elf bewoners mochten onderling 100.000 euro verdelen. Maar dat was nog niet alles! Het was wellicht wel de grootste verrassing dat Nicolette van Dam opeens voor hun neus stond.

Kersverse miljonair
In Sint-Michielsgestel loopt nog steeds een anonieme miljonair rond. In januari bleek namelijk dat de hoofdprijs van één miljoen was gewonnen bij de Staatsloterij, maar de winnaar heeft zich nog altijd niet gemeld.