Spelers uit het Verenigd Koninkrijk en Spanje winnen in 2018 de grootste EuroMillions Jackpot! Europa kent een paar nieuwe miljonairs dankzij de EuroMillions loterij. Kort geleden wonnen waren twee spelers uit het Verenigd Koninkrijk en Spanje de gelukkige winnaars van de Jackpot. Beide hadden een ticket met vijf correcte nummers en twee Lucky Stars. De winnaars moeten dus wel hun prijs delen, maar daar zijn ze vast niet rouwig om. De totale prijs is namelijk 115 miljoen pond, oftewel 177 miljoen euro!

Veel Europese winnaars

23 februari was een bijzondere dag voor EuroMillions spelers in heel Europa. Wie weet heb je zelf ook wel meegedaan. Die dag waren er gegarandeerd 25 winnaars in de ‘European Millionaire Maker’. Iedere geluksvogel won maar liefst 1 miljoen euro. De meeste winnaars waren afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en Spanje, namelijk 5 en 7. Er kwamen vijf winnaars uit België en Frankrijk, 3 uit Portugal en 1 uit Ierland en Zwitserland.

Waar komen de meeste winnaars vandaan?
Wanneer je echt wil winnen in de EuroMillions loterij kun je het beste naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje of Frankrijk emigreren. De lijst van loterijwinnaars uit deze landen is namelijk erg lang. Het Verenigd Koninkrijk heeft in totaal 71 winnaars en Spanje zelfs 85. Alleen Frankrijk staat met een aantal van 87 winnaars boven deze landen.

Spaanse winnaar

Kort geleden kocht een Spaanse EuroMillions spelers een ticket bij de C.C Carrefour Gran Sur-Torres in Cadiz. Hij of zij bleek de gelukkige winnaar van een ongelooflijk hoog geldbedrag. Natuurlijk is de Spaanse Nationale Loterij ontzettend blij met het goede nieuws. Het laat weten dat er zelfs twee winnaars waren die hun tickets in dezelfde winkel kochten. Wat een wonder! De Spaanse winnaar mag trouwens wel opschieten, want hij of zij heeft de prijs nog niet geclaimd. Je kunt een prijs in deze loterij tot maximaal 90 dagen claimen.

Britse winnaar claimt prijs
De winnaar uit Groot-Brittannië was er als de kippen bij om zijn of haar prijs van maar liefst 77 miljoen pond te claimen. Voordat je als winnaar de prijs claimt vindt er eerst een uitgebreide controle plaats. Pas daarna wordt het geldbedrag uitbetaald. De identiteit van de Britse winnaar is trouwens niet bekend. We weten in elk geval wel dat iemands droom is uitgekomen. Bovendien heeft de Britse winnaar meteen even een record gevestigd. Hij of zij is namelijk de tiende grootste loterij winnaar in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk.

Zelf ook meedoen met EuroMillions
Misschien wil je graag meedoen met de EuroMillions Jackpot, maar heb je de laatste trekking gemist. Maak je geen zorgen, want er komt natuurlijk altijd weer een nieuwe Jackpot. Dit keer is het startbedrag 14 miljoen pond, oftewel 17 miljoen euro. De flinke Jackpot maakt het zeker de moeite waard om mee te doen!