De jackpot winnen maakt zeker niet altijd gelukkig, dit blijkt wel uit onderstaande verhalen. Zij wonnen allemaal een grote geldprijs in een loterij of ander kansspel maar hun leven werd er niet beter op. Geld maakt dus niet altijd gelukkig.

Vier jackpot winnaars met wie het uiteindelijk helemaal mis ging lees je hieronder. Is het winnen van miljoenen euro’s altijd prettig? We hebben hier voor u vier teleurstellende loterijwinnaars, die hun verhaal vertellen.

Winnaars verhalen met een slechte afloop

1. William ‘Bud’ Post – prijs 16,2 miljoen dollar in 1988
Geld winnen is geen pretje, dit merkte ook de heer Post. Hij werd slachtoffer van inhalige familieleden. Zo heeft zijn broer een huurmoordenaar ingeschakeld en hoopte zo het geld van Post te erven. Dit is echter mislukt, maar andere broers en zussen verleidden hem tot het doen van slechte investeringen.Voor zijn dood (2006) leefde hij van een bijstandsuitkering en had hij een schuld van 1 miljoen dollar. ‘Iedereen droomt ervan om geld te winnen, maar niemand realiseert zich wat voor nachtmerries en problemen dit kan veroorzaken,’ zei hij vijf naar nadat hij deze enorme prijs had gewonnen.

2. Jack Whittaker – prijs: 314,9 miljoen dollar in 2002
Deze winnaar heeft na het winnen veel geld aan goede doelen gegeven, maar ook aan familie en vrienden. Hij is alleen snel slachtoffer gewonnen van diefstal. Grote hoeveelheden contant geld zijn uit zijn woning gehaald. Whittaker wordt sinds hij de loterij heeft gewonnen achtervolgd door rechtszaken. Hij is door een vrouw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Na veertig jaar huwelijk scheidde hij van zijn vrouw en verloor zijn kleindochter aan een overdosis drugs en ook zijn dochter overleed. Hij geeft aan dat hij het winnende lot liever had verscheurd!

3. Janite Lee – prijs 18 miljoen dollar in 1993
Een Zuid-Koreaanse immigrant in de Verenigde Staten, wilde haar nieuwe fortuin graag delen. Zij kocht een huis van 1 miljoen dollar voor zichzelf. In de tussentijd steunde ze ook politieke campagnes van onder anderen Al Gore. Ze doneerde gul aan de Washington University School of Law. Doordat ze zo vrijgevig is geweest kon ze haar eigen huis niet meer betalen. In 2001 was ze bankroet.

4. Mark Gardiner – 11 miljoen pond in 1995
Mark Gardiner kreeg te maken met rechtszaken en chantage toen hij de jackpot had gewonnen. Allereerst klaagde een ex-vriendin hem aan, omdat hij de vader zou zijn van haar kind en zij was niet de enige. Mensen vonden dat zij recht hadden op het geld en hij is meerdere malen aangeklaagd. Deze man heeft huizen gekocht voor zijn vier beste vrienden, maar zij maakten allemaal misbruik van zijn fortuin, ze vonden het niet genoeg.

Moet u blij zijn als een jackpot wint? U zou het zich afvragen als u deze verhalen leest… Maar gelukkig zijn er genoeg mensen die wel eerlijk worden behandeld en waar geen misbruik van wordt gemaakt als zij geld winnen!