Twee jaar geleden leek een man uit Twente alle geluk van de wereld te hebben. Hij won namelijk een paar ton in het populaire tv-programma Postcodeloterij Miljoenenjacht. Nu blijkt dat hij het geld door een bizar toeval nooit heeft ontvangen. Zijn deurwaarder zat in het publiek en legde meteen beslag op het gewonnen geldbedrag. Hoe is het mogelijk!
Droom verandert in nachtmerrie
Dankzij de deurwaarder ging een vette prijs aan zijn neus voorbij. Een paar jaar later heeft de geluksvogel die veranderde in een pechvogel besloten om naar de rechter te stappen. Hij hoopt daarmee het gewonnen geldbedrag toch te krijgen. Het zou het einde betekenen van een nachtmerrie, die begon als een droom. Een enorm geldbedrag winnen en lachend met Linda de Mol op de foto staan: wie wil dat nou niet?
Het publiek van Miljoenenjacht
Normaliter bestaat het publiek van Miljoenenjacht uit bewoners van tien verschillende postcodes. Alle mensen spelen mee met de Postcodeloterij en zijn geselecteerd om deel te nemen aan de prijzenjacht. Natuurlijk wil iedereen de hoofdprijs winnen: een plekje naast Linda de Mol en het openen van gouden koffers met soms flinke geldbedragen.
Winnaar en deurwaarder op dezelfde tribune
Het leven zit vol toevalligheden. Dat blijkt meer weer uit dit verhaal. Bizar genoeg zat op de tribune met de postcode uit Twente niet alleen de winnaar, maar ook de deurwaarder die hem bij nog een schuld moest innen bij de Duitse Volksbank! De deurwaarder zag dat de winnaareen flink geldbedrag won. Hij aarzelde geen moment en legde er meteen beslag op. De Postcode Loterij was vervolgens verplicht om het geldbedrag naaer de deurwaarder over te maken, die het naar de Duitse Volksbank stuurde.
Rechtbank
De loterijwinnaar stond dus uiteindelijk met lege handen. Hij liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechtbank van Almelo, waar hij het geld terugeiste van de Volksbank. De man had daar een goede reden voor: op het moment dat de Postcode Loterij het geld overmaakte had het gerechtshof in Arnhem al besloten dat de beslaglegging niet terecht was. Na een juridische strijd besloot het gerechtshof in Den Bosch hetzelfde.
Beslissing Hoge Raad
Ondanks het feit dat de beslaglegging volgens twee gerechtshoven niet terecht was, weigerde de Volksbank het bedrag terug te betalen. Reden? De juridische strijd is nog niet over. De bank wacht eerst op een beslissing van de Hoge Raad, die kan bepalen dat een derde gerechtshof een uitspraak moet doen de vordering. De zitting gaat begin dit jaar verder, waarna er een uitspraak van de rechter zal volgen.