In het Noord-Ierse plaatsje Strabane is het lichaam van een vrouw gevonden in haar eigen huis. De omstandigheden komen niet verdacht over, maar toch start de politie een onderzoek op. De oorzaak van overlijden kan te maken hebben dat zij zeer ongelukkig was nadat zij eerder de Lotto jackpot had gewonnen.

Interview

De overleden vrouw heet Margaret Loughrey. Zij won acht jaar geleden de grootste jackpot van het land: 27 miljoen pond, omgerekend 31,5 miljoen euro. Echter blijkt uit een interview dat Margaret eerder had aangegeven dat geld niet altijd gelukkig maakt.

Voordat Margaret in 2013 de jackpot won, leefde ze in zware omstandigheden. Zo was ze werkloos en leefde van een bijstandsuitkering in haar bescheiden huisje in Strabane. In een impuls kocht ze toen een lot van de nationale loterij en hier won ze mee. Ondanks dat ze nu deze rijkdom kon gebruiken om haar leven een financiële boost te geven, bleef ze leven zoals ze deed en wilde ze het geld gebruiken om andere mensen te helpen. Ook deed ze aan vrijwilligerswerk om meer werkgelegenheid te creëren in haar dorp.

Negatieve spiraal

Helaas werd Margarets leven na de jackpot er niet beter op en raakte ze op het verkeerde pad. Zo moest zij in 2015 150 uur taakstraf uitvoeren, omdat ze een taxichauffeur zou hebben mishandeld. Ook moest ze een schadevergoeding betalen aan een voormalig werknemer, omdat deze door haar werd gepest en op staande voet ontslagen, zonder geldige reden.

Van de 27 miljoen zal in 2019 nog maar 5 miljoen over zijn, aldus Loughrey. Dit zou onder andere komen omdat ze bestolen was. In het eerder genoemde interview geeft Margaret aan dat het gewonnen geld haar alleen maar problemen heeft gebracht en dat de miljoenen “haar leven hebben verwoest”.

Geschokt

De inwoners van Strabane zijn geschokt om het overlijden van Margaret. Zo laat een gemeenteraadslid weten dat Loughrey een bekend gezicht van het dorp was en zich veel inzette voor de gemeenschap. Ook collega’s zijn onder de indruk van het nieuws, die haar nu niets anders wensen dan de rust die ze verdiend na haar turbulente leven.