Winnende Belg is nog steeds spoorloos

De Nationale Loterij van België staat voor een raadsel. Tijdens de trekking van 31 augustus heeft een landgenoot een bedrag van 21 miljoen gewonnen bij EuroMillions. De winnaar heeft zich alleen tot op heden nog niet gemeld om het geld te kunnen ontvangen, aldus de loterij.

Tijdens deze trekking viel de jackpot op de getallen 5, 13, 17, 32 en 43, plus de winnende sterren 2 en 10. Samen met nog twee andere spelers mag de Belgische speler nu een bedrag verdelen van 63.644.284 euro, wat neerkomt op zo’n 21 miljoen euro per persoon.

Bekendmaken Jackpot

Nationale Loterij weet niet wie de winnaar is van de jackpot. Omdat het lot niet online is gekocht maar in een winkel. De winnaar kan daarom alleen gevonden worden als deze zichzelf kenbaar zou maken. De speler heeft hiervoor twintig weken de tijd.

Het gebeurt vaker dat winnaars pas op het laatste moment aanspraak maken op hun gewonnen geldbedrag. Of zelfs helemaal niet op komen dagen, aldus woordvoerster van Nationale Loterij Joke Vermoere. Het gewonnen geld dat niet wordt toegeëigend wordt dan gebruikt voor een speciale trekking, waardoor het geld alsnog bij de spelers terechtkomt. Het gaat hierbij om alle niet-opgehaalde geldbedragen, zelfs als er miljoenenbedragen tussen zitten.

Belgische spelers boeren goed bij EuroMillions. Sinds de loterij in 2004 is opgezet zijn er al 35 winnaars die vanuit België meespelen. Gemiddeld kun je zeggen dat elk halfjaar er een Belg met de jackpot vandoor gaat.

Plaats een reactie