8 tips om de loterij te winnen en je winkans te vergroten

Jackpotisgevallen.nl geeft 5 tips om je winkans in een loterij te vergroten. Wil jij graag kans maken op een grote geldprijs in een loterij? Wij geven 5 tips wat je winkans vergroot. Ondanks deze tips blijft een loterij wel een kansspel, de kans dat je verliest blijft groter dan dat je wint.

Tip 1 Speel mee met meerdere loterijen

In Nederland heb je natuurlijk de bekende loterijen als de Lotto en de Staatsloterij. Om je kans te vergroten is uit onderzoek gebleken dat je beter kan deelnemen aan verschillende loterijen dan iedere trekking deel te nemen aan dezelfde loterij. Wissel dus af! Er is genoeg keuze binnen Europa aan loterijen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de Duitse lotto of Europese loterijen als de Eurojackpot en Euromillions.

Tip 2 Koop een straat of meerdere loten

Een advies om je winkans te vergroten is om bijvoorbeeld een straat loten te kopen of de eindcijfers 1 tot en met 9. Kleinere prijzen pak je dan altijd. Je hebt dan bij de meeste loterijen altijd prijs. Je pakt hiermee een gedeelte van je inzet terug. Je kan er ook voor kiezen om met een aantal personen loten te kopen, de kans op de hoofdprijs wordt dan flink verhoogd. Je moet natuurlijk wel je winst delen over het aantal personen, echter bij een hoge prijs is dit natuurlijk wel het overwegen waard.

powerball winnend lotTip 3 Kies niet voor getallen die het vaakst of minst vaak gevallen zijn

Kies nooit voor getallen die vaak of weinig zijn gevallen bij een loterij. Een grote kans dat meerdere personen deze strategie gebruiken. Indien de jackpot dan valt op deze cijfers moet je winst delen door het aantal winnaars. Speel dus je eigen cijfers. Ieder getal heeft bij elke trekking evenveel kans om te winnen, al is deze in het verleden erg vaak of zelfs nooit gevallen. Wil je liever toch wel spelen op de eindcijfers die het vaakst gevallen zijn lees dan dit artikel over de meest gevallen eindcijfers van de Staatsloterij. Of de vaakst gevallen cijfers en getallen van de Lotto.

Tip 4 Speel loterijen voor de fun

Doe mee met een loterij omdat je het geld kan missen. Speel je geforceerd mee om te winnen dan gaat het vaak fout. Je moet geduld hebben bij een loterij. Speel dus geruime tijd mee met diverse loterijen. Als je het geld niet kan missen speel je vaak korter mee en dit verlaagd de winkans.

Tip 5 Speel me tijdens mindere drukke periodes

Loterijen maken vaak reclame in bepaalde periodes in het jaar. Bijvoorbeeld de eindejaarstrekking van de Staatsloterij is zo’n populaire trekking waar veel reclame over gemaakt wordt. De kans dat je tijdens deze trekking wint is erg klein aangezien er veel meer deelnemers zijn als gebruikelijk. Speel dan liever mee in januari. Het aantal verkochten loten is dan vele malen minder en daarmee je winkans dus een stuk groter. Waarschijnlijk zal de jackpot geen 25 miljoen euro zijn, maar bijvoorbeeld 8 miljoen. De winkans is wel veel groter in de maand januari dan in de “drukke” decembermaand.

Hopelijk heb je iets aan deze 5 tips om je winkans bij een loterij te vergroten.