Lotto Duitsland en meespelen met de Duitse lotto

Voor het spelen van de Duitse Lotto dien je zes nummers te kiezen van 1 tot en met 49 en één ‘Super’ nummer van de 0 tot en met 9. Mensen kunnen ervoor kiezen de nummers handmatig te kiezen of de nummers willekeurig te laten vaststellen. Deze willekeurige manier wordt de ‘quick pick’ genoemd. De trekking van deze loterij vind iedere woensdag middag om 5 uur ’s middags plaats en iedere zaterdag om 6 uur ’s avonds.

De Duitse lotto heeft 9 prijzencategorieën waardoor de kans op winnen alleen maar groter zal zijn. Daarnaast kunnen de mensen ervoor kiezen om ‘one-time entries’ te kopen van 6 of 12 lijnen of men kan kiezen voor een 8,9,10 of 11 lijn wat de kans op winnen tevens groter zal maken.

duitselotte nummers kiezen

Wat zijn de spelregels?

“6 aus 49” betekent dat u 6 cijfers moet kiezen uit het bereik 1 tot en met 49. Daarnaast is er Superzahl, keuze uit een bereik van 0 tot en met 9. Om de jackpot te winnen moet je alle 6 de hoofdgetallen en Superzahl correct matchen.

De trekkingen vinden doorgaans twee keer per week plaats, meestal op woensdag en zaterdag. De jackpotkansen zijn relatief hoog in vergelijking met sommige andere loterijen.

Er zijn verschillende andere prijscategorieën voor deelnemers die niet alle cijfers juist hebben. Daarom biedt de loterij verschillende winkansen.

Prijzen en trekking Lotto Duitsland

De Duitse Lotto heeft tevens een tweeledige prijsstructuur. Dit houdt in dat het zogeheten ‘Super Number’ je prijs met 2 tot 10 keer kan verdubbelen. De ‘Super Number’ helpt klanten de jackpot te winnen en tevens op het winnen van prijzen in de 3e, 5e en 7 divisie. De ‘Super Numbers’ kunnen daarnaast ook twee nummers omzetten in nummers die tezamen met de andere nummers een winnende combinatie vormen.

Jackpot van de Duitse Lotto

De Duitse Lotto staat bekend om het regelmatig miljonair maken van iemand. Het minimale jackpot bedrag van de Duitse Lotto staat op 1 miljoen euro en de recordjackpot staat op 45.5 miljoen euro. De hoofdprijzen zijn dus een stuk hoger dan de Nederlandse Lotto of Belgische Lotto, dit is natuurlijk begrijpelijk om de Lotto in Duitsland veel meer deelnemers heeft dan de Nederlandse loterij. Deze jackpot stond al sinds 2007. Om de jackpot te winnen dienen de 6 normale getallen te kloppen en het super nummer. Voor het winnen van de tweede prijs dienen de 6 normale getallen te kloppen en wordt er dus niet gekeken naar het super nummer.

Trekking live op youtube

De Duitse Lotto is onder veel Nederlandse loterijfans zeker geen onbekende! Ons buurland heeft een grotere afzetmarkt en kan daardoor grotere prijzen uitkeren. In 2006 ging er bij de Duitse Lotto een record bedrag van € 37.6 miljoen uit. De trekkingen vinden altijd plaats op woensdag en zaterdag. Spelers winnen al een prijs wanneer ze 3 getallen goed hebben. Speel mee en zie of je meer geluk hebt bij deze Duitse loterij!

Hoe werkt de Duitse loterij?

De trekkingen van de Duitse Lotto vinden iedere woensdag en zaterdag plaats. Het is een heel erg eenvoudig en toegankelijk kansspel. Kies 6 getalen uit een getallenreeks van 1 tot 49 en een bonusgetal tussen de 0 en 9. Heb je alle getallen goed, dan win je de hoofdprijs! Zie hieronder een overzicht van de prijzenniveaus. De ‘S‘ staat voor ‘Superzahl’, wat supergetal in het Duits betekent. Dit getal is de benaming van het bonusgetal.

6 getallen correct ± € 500.000,-
6 getallen correct ± € 500.000,-
5 Correct + S ± € 10.000,-
5 Correct ± € 3.300,-
4 Correct + S ± € 190,-
4 Correct ± € 40,-
3 Correct + S ± € 20,-

Duitse Lotto loten kopen als Nederlander

Vroeger moest men misschien de grens over voor een paar Duitse Lotto loten. Voor mensen in het oosten van Nederland was dit een stuk makkelijker. Dat is nu verleden tijd! Dankzij het internet kan iedere Nederlander nu eenvoudig Duitse loten kopen. Dit proces verloopt via een betrouwbare boodschappenservice. Als je op ‘’Speel Nu’’ klikt, dan verwijzen wij jou door naar een veilige service! Meedoen vanuit de luie stoel, wel zo handig toch?

Kan ik een Abonnement nemen?
Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld hierboven selecteren hoe lang je wilt meespelen. De loten zijn niet duur, dus een abonnement is waarschijnlijk een aantrekkelijk optie. Het voordeel van het spelen via een loterij boodschappenservice is dat je niks hoeft op te zeggen. Als je automatisch meespeelt, dan speel je altijd met dezelfde getallen mee.

Hoe win ik de jackpot?

De Duitse Lotto jackpot start altijd op €1 miljoen. Om de Duitse lotto jackpot te winnen moet je de 6 goede getallen en het Superzahl (Supergetal) goed voorspellen. Stel dat je alle getallen goed hebt, maar niet het Supergetal, wat dan? Dan win je alsnog heel erg veel geld! Denk aan tonnen op jouw bankrekening en misschien zelfs miljoenen aan euro’s. Probeer het eens en wie weet!

Steunt de Duitse Lotto goede doelen?
Ja, evenals bij de Nederlandse Lotto worden er een groot aantal goede doelen gesteund.

Hoe kan ik zien of ik gewonnen heb?
Na elke trekking worden de winnende getallen en prijzen door de Duitse Lotto bekend gemaakt. Als je een geldprijs hebt gewonnen, dan word je altijd na de trekking op de hoogte gebracht, dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van een e-mail.

Moet ik belasting betalen over mijn prijs?
Gezien het om een buitenlandse loterij gaat kan het mogelijk zijn dat je kansspelbelasting moet betalen. Als je een geldprijs hebt gewonnen die meer dan € 454 bedraagt, dan moet je in Nederland kansspelbelasting betalen.

Plaats een reactie