Op welke eindcijfers vallen de meeste prijzen in de Staatsloterij? Op internet lees je diverse verhalen over wat nu de beste nummers zijn die de meeste kans maken op een grote geldprijs. Wij hebben al deze informatie verzameld en komen tot de volgende conclusie.

Welk eindcijfer werd afgelopen jaar het vaakst gekozen door de Nederlandse gokker?

Het populairste eindcijfer in de staatsloterij was over 2015 en 2016 het cijfer 7. Dit cijfer is ver weg het vaakst gekozen. Het prijzengeld daarentegen viel tegen, dit was 40 miljoen euro terwijl het eindcijfer 6 ruim 80 miljoen euro aan prijzengeld heeft weggegeven.

Je kan dus beter niet meer kiezen voor eindcijfer 6!

Het eindcijfer 0 werd het minst vaak gekozen door de Nederlandse loterij spelers.

Online een gokje wagen?

Welk eindcijfer moet je kiezen bij de staatsloterij?

De Staatsloterij geeft aan dat statistisch gezien de kans voor elk eindcijfer gelijk is. De win kans heeft geen herinnering. Wij bedoelen hiermee te zeggen dat indien de jackpot drie keer op het cijfer 0 valt dan is bij de volgende trekking de kans dat de jackpot weer op 0 valt net zo groot als bij de andere cijfers. Oftewel het vallen van een prijs op een eindcijfer wordt niet beïnvloed door vorige trekkingen. Dit betekent dat elke trekking opnieuw het toeval de hoofdrol speelt. De winkans op ieder cijfer is en blijft even groot.

Speel ook eens mee met de Europese loterij en win nog grotere prijzen!

Ondanks bovenstaande redenatie willen we toch graag weten welk cijfer het meeste prijzengeld heeft uitgekeerd. Dit cijfer is 9. Het eindcijfer 9 heeft ver weg het meeste prijzengeld (en ook de jackpot) uitgekeerd de afgelopen jaren. Het getal 9 heeft afgelopen jaar (2013) 32,5 miljoen euro opgeleverd, een gemiddelde van 36 euro aan prijzengeld per lot.

Wat ga jij nu kiezen als geluksgetal bij de volgende staatsloterij trekking?