Op welk eindcijfer vallen de meeste prijzen staatsloterij

Wat is de beste eindscore voor de Staatsloterij? Welk eindcijfer is het beste als je meedoet aan de staatsloterij? Bekijk hier de meest winnende nummers.

Welk eindcijfer moet je kiezen Welk eindcijfer moet je kiezen?
Dit is een van de geweldige dingen van staatsloterijen: u mag de nummers kiezen die eindigen op uw lotnummers. Velen doen dat.

Maar wat is het beste eindcijfer in de staatsloterij? Loterijman heeft het voor je uitgezocht, en de antwoorden zullen je misschien verbazen.

Meest geselecteerde eindcijfers 2023

Laten we eerst eens kijken welk eindcijfer het populairst was bij de deelnemers. Verreweg het meest gekozen eindcijfer is 7. Dat is niet zo gek, want het is ook het populairste geluksgetal van Nederland.

Het minst gekozen eindcijfer is 0. Misschien komt het omdat mensen 0 associëren met “niets” en daarom onbewust denken dat ze niet zullen winnen met een loterij als deze. Maar de afkeer van nul kan ook komen doordat het getal rond verjaardagen en jubilea minder vaak voorkomt. Veel mensen kiezen getallen die in dat soort gegevens voorkomen.

De andere eindcijfers zitten er tussenin, zonder grote uitschieters.

Welk eindcijfer is de hoogste prijs ooit op gevallen?

De grootste prijs ooit gewonnen door de Nationale Loterij is de jackpot van € 38,4 miljoen. Dit landde op de lotnummers van mei 2013 en het uiteindelijke aantal was 5.

Het prijzenpakket van de Staatsloterij is veranderd sinds die recordjackpot. Vandaag kun je maximaal € 30 miljoen winnen. De prijs is een of meerdere keren op bijna alle eindnummers beland, maar nog niet op lotnummers eindigend op 1.

Wat zijn de beste einduitslagen van de Staatsloterij 2022?