Euromillions loterij

Euromillions loterij is een van de grootste loterijen op de wereld. De loterij euromillions geeft dan ook recordjackpots als prijs weg. Omdat er zoveel mensen binnen Europa deelnemen aan deze loterij maakt de jackpot zo hoog, daarentegen is de kans dat deze valt natuurlijk een stuk kleiner. De loterij vindt twee keer week plaats op dinsdag en vrijdag. Elke trekking van deze Miljoenen loterij doen er naar verwachting een 20 miljoen mensen mee aan de loterij van Europa.

De minimale inleg voor deze loterij bedraagt € 16,50. Je speelt dan al mee voor 3 loten.

euroloten kopen

Koop een lot voor € 16,50 en ontvang ook nog eens een gratis lot. Je speelt dan mee met 3 rijen. Je kan je ook aanmelden om eenmalig deel te nemen, zonder dat je vast zit aan een abonnement. Dit is wel zo prettig.

Meespelen EuroMillions vanuit Nederland

Uiteraard kun je zelf ook eens een keertje meespelen. Je begint met 5 nummers te kiezen uit een reeks van 50.Vervolgens kies je twee extra nummers uit een andere reeks van 11 nummers, deze nummers staan bekend als de “Lucky Stars”. Om jezelf de winnaar van de jackpot te noemen moet je de vijf reguliere nummers en de twee “Lucky Star” getallen goed hebben gegokt. De trekkingen van deze loterij vinden twee keer per week plaats op dinsdag en vrijdag en wel om 20:00 uur (GMT).

Als je meespeelt dan kun je handmatig je geluksnummers te kiezen of gebruik te maken van het Quickpick systeem om willekeurig gegenereerde nummers te kiezen. Er bestaat ook een EuroMillions Super Draw loterij, die wordt tweejaarlijks gehouden en kent een jackpot van €100 miljoenen euro. De rollovers van deze Super Draw gaan door totdat de prijs is gewonnen. De prijzen worden overigens uitgekeerd in vaste bedragen en zijn in de meeste landen belastingvrij (behalve Zwitserland, Spanje en Portugal).

Euromillions Nederland

EuroMillions loterij holland

De deelnemende landen aan de euro millions zijn Oostenrijk, België, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Portugal, Spanje, Zwitserland en Groot Brittanie. Zoals je al leest zijn niet alle Europese landen aangesloten. Ook in Nederland worden er geen loten verkocht. Je zal over de grens in België je loten voor de Euromillions moeten halen.

In onderstaand overzicht kun je online tickets kopen voor diverse grote loterijen, waaronder de Euromillions loterij.

Online tickets Euromillions kopen

Klik hier om online een lot te kopen voor de Euro Millions loterij van deze maand. Je kan nu eenmalig meespelen voor 16,50 euro.

Hoe win ik de jackpot van de Euromillions?

Euromillions winnaars

De Euromillions vergeeft grote geldprijzen. De grootste record prijzen ooit gevallen bij euromillions zijn gewonnen door twee Britten en een Fransman. De record jackpot is gewonnen op 10 augustus 2012 en bedroeg 190.000.000 en viel in het verenigd koninkrijk. De tweede grootste prijs viel ook in het verenigd koninkrijk. Deze prijs viel op 12 juli 2011 en bedroeg 185 miljoen euro.

In Nederland kan de prijs alleen vallen als je online deelneemt aan deze loterij. Bij onze zuiderburen won op 7 oktober 2005 de eerste Belg 7,5 miljoen euro. Dit was de eerste prijs in de euromillions gewonnen door een Belg. De grootste prijs gevallen was 100 miljoen euro in België op 9 februari 2007.

De winkans van de Euroloterij is 1 op 23, dit is vrij groot voor een Europese loterij. De kans om de jackpot te winnen is wat kleiner met 1 op 116 miljoen.

Meer info op euroloterijnederland.nl

Percentage winkans Euromillions loterij

Prijs Kansen
1st (jackpot)                    5                     + 21 op 116,531,800
2nd                    5                     + 11 op 6,473,989
3rd                    51 op 3,236,994
4th                    4                     + 21 op 517,919
5th                    4                     + 11 op 28,773
6th                    41 op 14,387
7th                    3                     + 21 op 11,771
8th                    2                     + 21 op 821
9th                    3                     + 11 op 654
10th                    31 op 327
11th                    1                     + 21 op 156
12th                    2                     + 11 op 46
13th                    21 op 23
euromillions-loterij-nederland

EuroMillions Spanje

Koop je een lot voor de loterij vanuit Spanje dan maak je nog eens kans op extra geldprijzen. Voor de Spaanse Euromillions is dat: zowel voor de vrijdagtrekking als de dinsdagtrekking speelt u mee in de El Millón verloting. De verlotingsprijs van €1 miljoen is een aanvulling op de reguliere  jackpot.

Kosten Spaans lot: € 16,80 voor 3 loten.

EuroMillions Frankrijk

Koop je een lot voor de loterij vanuit Frankrijk dan maak je nog eens kans op extra geldprijzen. Voor de Franse Euromillions is dat: zowel voor de vrijdagtrekking als de dinsdagtrekking speelt u mee in de My Million Verloting, die in elke trekking gegarandeerd een prijs van €1 miljoen uitreikt aan de speler wiens code wordt getrokken. Deze code wordt automatisch geplaatst op het Franse lot.

Kosten Frans lot: € 18,75 voor 3 loten.

United Kingdom Millionaire maker

Koop je een lot voor de loterij vanuit de UK (Verenigd Koninkrijk) dan maak je nog eens kans op extra geldprijzen. Voor de Britse Euromillions genaamd EuroMillions & UK Millionaire Maker jackpot maak je extra kans op £1 miljoen.

Elk in het Verenigd Koninkrijk gekocht lot bevat een 9-cijferige alfanumerieke code (bijvoorbeeld: XXX000000) waarmee u automatisch meespeelt in de UK Millionaire Maker verloting. De belastingvrije prijs van £1 miljoen is voor twee verlotingswinnaars op die de prijs van £1 miljoen ontvangen. Deze prijs is gegarandeerd.

Kosten Engels lot: € 19,80 voor 3 loten

Plaats een reactie