Grootste jackpot uit de Europese geschiedenis is gevallen

In Frankrijk is de superjackpot van Euromillions gevallen. Dit gebeurde op 15 oktober, tijdens de internationale trekking. De winnaar heeft een bedrag gewonnen van 220 miljoen euro en kan hiermee zichzelf de winnaar noemen van de grootste gevallen jackpot ooit in heel Europa.

Gigantische prijzenpot

Tijdens de trekking op vrijdagavond werden de getallen 21, 26, 31, 34 en 49 getrokken, samen met stergetallen 2 en 5, die dienen als bonusgetallen. De winnaar had alle getallen goed in rang 1 en mag hierom zichzelf multimiljonair noemen.

Naast de superjackpot wonnen nog dertien spelers een bedrag van bijna 35 duizend euro en nog bijna 100 mensen kregen een bedrag van 1416 euro. De winnaar van de jackpot heeft 60 dagen de tijd om zich te melden bij de loterijorganisatie om het geld te claimen.

Al snel de hoogste winnaar

De jackpot stond deze trekking op 220 miljoen euro, omdat bij de vorige trekking niemand de juiste getallen aan had gekruist. Vanwege de Europese regels en wetgevingen mag een loterijjackpot niet zomaar hoger dan dit worden en kan de Franse winnaar zich officieel de meest succesvolle winnaar van de loterij noemen.

Dit jaar ging de superjackpot van Euromillions er al een keer eerder uit. Op 21 februari jl. won een speler uit Zwitserland deze ook, maar toen stond de jackpot iets lager op 210 miljoen euro. Euromillions wordt op Europees niveau georganiseerd sinds 2004.

Plaats een reactie