Woon je naast een Lottowinnaar? Verhuis dan onmiddellijk!

Afgunst is een slechte eigenschap. Desalniettemin is een gevoel van jaloezie moeilijk te onderdrukken wanneer één van je buren de Lotto weet te winnen. Nu kunnen de buren ineens die nieuwe keuken kopen waar ze het al jarenlang over hebben, terwijl jij nog jaren moet werken voordat je zicht kunt krijgen op het verbouwen van de keuken. Wonen naast een Lottowinnaar levert dus een negatieve bijdrage aan jouw gemoedstoestand. Maar uit onderzoek blijkt dat het nog erger is dan gedacht: buren van een Lottowinnaar gaan vaker en sneller failliet in vergelijking met anderen. Dit blijkt uit een Canadees onderzoek. Wat voor aanwijsbare redenen zijn hiervoor?

Waarom gaan buren van Lottowinnaars sneller failliet?

Naast afgunst treedt er nog een ander interessant fenomeen in werking wanneer iemand in onze nadere omgeving rijk wordt: er wordt meer gespeculeerd, meer geld geleend en tot slot wordt meer geld uitgegeven door mensen wiens buren in één klap rijk zijn geworden. Hierbij gaat het niet eens om super bedragen, want het onderzoek focuste zich op winnaars van bedragen tussen de 1500 en 150.000 Canadese dollars. Hierbij geldt wel: hoe groter het bedrag, hoe groter de kans dat de buren in de problemen komen qua financiën. Een tamelijke bizarre correlatie.

De precieze cijfers tonen dat het risico op een faillissement met 6,6% vergroot wordt wanneer je met een gemiddeld inkomen van 29.000 Canadese dollars naast een Lottowinnaar woont. Wat de oorzaak hiervan is, is tot nu toe speculatie. Is het afgunst? Trachten een kortere route met meer risico te nemen om zo sneller meer geld te verdienen? Louter de buren proberen bij te houden? Wat het ook is, het effect is waarneembaar. Een opvallend resultaat. Mochten de buren ooit flink winnen bij de Lotto, let er dan op dat je geen extra onnodige risico’s gaat nemen. Of verhuis zo snel mogelijk, dat is misschien wel de veiligste optie.

Plaats een reactie